Læserklubben: Nuttede pandabjørne og kongelige middage

Læserklubben besøger Eremitageslottet og København Zoo på denne spændende dagstur 7. august

Udgivet:09. juni 2019, 07.15

Læsetid:2 minutter

Pandabjørnene har opnået nærmest »rockstjerne-status«, siden de ankom til Danmark.

Lone Henningsen
Læserklub-ansvarlig
Lone Henningsen
Læserklub-ansvarlig| lgh@herningfolkeblad.dk
Se flere artikler af Lone Henningsen

4 år siden

Denne onsdag i august kører Læserklubben atter mod hovedstaden. Vi skal i dag besøge det kongelige lystslot, også kaldet kongernes jagtslot, der ligger højt på Eremitagesletten i Jægersborg Dyrehave.

Der blev ikke sparet på noget, da Christian 6. udsmykkede Eremitageslottet med guld, sølv, silketapeter og marmor - både den ægte vare og den kunstfærdigt håndmalede.

Slottet stråler som i sin storhedstid efter en gennemgribende restaurering 2013.

Enestående jagtmiddage

Vi skal på en spændende rundvisning, hvor vi får et indblik i jagt­historien og den dyrebare arkitektur. Mens vi kommer rundt, fortæller guiderne om slottets historie fra dramatiske jagtridt på sved­skummende heste til kongelige middage i pragtfulde omgivelser.

De historiske jagtmiddage på Eremitageslottet var enestående, for kongerne kunne begejstre deres venners ganer uden forstyrrende tjenere. Med et enkelt signal kom et fuldt dækket bord med vin, vildt og delikatesser op af gulvet. Slottet havde nemlig et indbygget elevatorbord. På den måde kunne kongerne og gæsterne nyde en middag »en eremitage« - i ensomhed - og tale fortroligt uden nysgerrige øjne og ører.

Gruppen deles i to, så mens halvdelen vises rundt på slottet, nyder resten de medbragte sandwich i smukke omgivelser, og vice versa.

Kinesiske »kendisser«

Herefter går turen ind mod København Zoo, der i denne tid er mere populær end nogensinde. Vi indleder med en halv times interessant fortælling om stedet, inden vi slippes ud på egen hånd. Nu er der rig mulighed for at besøge parkens dyr - inklusive de kinesiske »kendisser«, pandabjørnene.

Bjarke Ingels står bag det imponerende pandaanlæg, som har til formål, at vi som besøgende skal føle, at vi bevæger os igennem samme landskab som de bambus­ædende dyr.

Betages du af nuttede dyr, skal du heller ikke snyde dig selv for den lille isbjørneunge.

Sidst på eftermiddagen slentrer vi gennem Københavns gader via Frederiksberg Slot og Cisternerne mod Restaurant Bjælkehuset. Her i disse meget hyggelige omgivelser spiser vi et par stykker velsmagende og godt belagt smørrebrød.

Retur i Midtjylland mellem klokken 23 og 23.45.

Prisen for denne tur er for avisens abonnenter 1195 kroner.

I prisen er inkluderet buskørsel, turleder, omvisning på Eremitageslottet, frokostsandwich, entré og introduktion til København Zoo samt smørrebrød på Restaurant Bjælkehuset.

Teknisk arrangør er Skave Turistfart.

Tilmelding til Læserklubben

Eremitageslottet bærer på en lang og festlig historie. Foto: Roberto Fortuna