Fakkeltog - varm oplevelse, der forhåbentlig ikke ender med en kold dukkert

30. november 2020, 11.53

Foto: Kaj Holst-Jørgensen

Tange Tak til bidragsydere og arrangører af fakkeloptoget ved Ans Sø søndag eftermiddag. Det var et flot planlagt og dygtigt styret arrangement med en imponerende god effekt. Tak også til de tusinder af deltagere.

Eftermiddagen indledtes, formodentlig lidt uorganiseret, med at nogle friske lokale vinterbadere »varmede op« til festen med en iskold og imponerende langvarig dukkert i det garanteret meget kolde, men fint klare vand.

Forhåbentlig når budskabet om fællesskabet omkring søens bevarelse frem til vor miljøminister, så uoverskuelige ødelæggelser undgås

Kaj Holst-Jørgensen

Efterfølgende strømmede fakkelbærerne i en lind strøm stilfærdigt til søens bredder, og indtog de forud planlagte pladser, medens pressefolk fotograferede og lavede interviews med involverede ledere og organisationer.

I ventetiden var der god tid til at glæde sig over de flotte, hyggelige og velholdte faciliteter omkring Ans Søbad. Herunder bl.a. Ans Sejl Klub og Ans IF Søsport & MTB med dejlige bade- og legepladser samt et imponerende udvalg af alle hånde søsportsudstyr. I sandhed en fritidsperle.

Ca. kl. 16.30 rullede drønet af tre startskud hen over den dejlige søs vande, og alle faklerne blev tændt, så søen indrammedes af glade smil og fællesskabets varme lys. Et imponerende og tankevækkende skue.

Utroligt, at der findes mennesker, og heriblandt en såkaldt naturfredningsforening, der arbejder for, at den smukke sø med dens enestående rekreative betydning og den vidunderlige biologi skal fjernes og kultur og økologi ødelægges.

Forhåbentlig når budskabet om fællesskabet omkring søens bevarelse frem til vor miljøminister, så uoverskuelige ødelæggelser undgås.

Læs også
En ring af flammer rundt om Tange Sø
+Abonnement

Væsentlige ændringer af søen og dens funktion vil i sandhed være en kold dukkert, ikke bare for vinterbaderne, men for alle brugere af søen og alle beboere i dens nærhed.