Radikale om regeringens huslejeforslag: Det er valgflæsk

Socialdemokratiet vil lægge et midlertidigt loft over, hvor meget private udlejere må lade huslejerne stige.

Udgivet:18. august 2022, 12.33

Læsetid:2 minutter

Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) forhandler med partierne i Folketinget om at lægge et loft over, hvor meget private udlejere må lade husleje stige.

6 måneder siden

KØBENHAVN De Radikale kalder Socialdemokratiets forslag om at lægge et midlertidigt loft på huslejestigninger for valgflæsk.

Susan Kronborg, der er radikal boligordfører, er torsdag til forhandlinger hos indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S).

- Det er meget sympatisk, at man ønsker at hjælpe. Men vi synes ikke, at det skal være valgflæsk, eller at udlejerne skal betale for, at Socialdemokratiet på den måde kommer med valgløfter, siger hun.

- Vi vil ikke være med til, at skatteyderne betaler for socialdemokratisk valgflæsk.

Regeringen foreslår, at der for en tid lægges et loft over, hvor meget private udlejere må lade huslejerne stige.

Udlejere har nemlig ifølge lejeloven lov til at lade huslejen følge inflationen, som i øjeblikket er den højeste i 39 år.

Regeringen vil også lade loftet gælde for de kontrakter, som allerede er indgået mellem udlejere og lejere.

- Vi vil gerne være med til at finde på løsninger, der ikke har ekspropriationslignende karakter, for det er at gribe ind i aftaler, der allerede er indgået, siger Susan Kronborg.

Hos de to andre støttepartier, SF og Enhedslisten, er forslaget blevet taget langt mere positivt imod.

- Det er jo noget, vi selv havde foreslået i SF, så vi er rigtig glade for, at regeringen mener det samme, siger Lisbeth Bech Nielsen, SF's finansordfører, inden mødet i Indenrigs- og Boligministeriet.

Christian Rabjerg Madsen siger, at det er regeringens ønske at lave en hurtig aftale. Han gentager inden forhandlingerne, at regeringen ønsker at stille sig "på lejernes side".

- Jeg vil håbe, at vi kan komme til at stå i en situation, hvor udlejere også viser så meget samfundssind, at vi ikke kommer til at se meget store huslejestigninger. Men risikoen er der, og det er derfor, at vi skal hjælpe, siger ministeren.

/ritzau/