Skarpe West Ham og kontroversielle kendelser sænkede SIF

Silkeborg IF fik drømmestart og var tæt på point mod West Ham i Conference League. Men to kontroversielle kendelser var stærkt medvirkende til nederlaget på Jysk Park

Udgivet:15. september 2022, 22.54

Læsetid:2 minutter

West Hams Thilo Kehrer med nummer 24 og Declan Rise tættest på bolden er i duel med Nicklas Helenius og Søren Tengstedt. Med ryggen til er det Craig Dawson. Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør

1 år siden

FODBOLD Silkeborg IF var tæt på at snuppe et point mod Premier League-holdet fra West Ham i Conference League. London-holdet vandt en underholdende kamp på Jysk Park med 2-3 foran 6702 tilskuere, men to kontroversielle kendelser ramte hjemmeholdet hårdt.

SIF’erne fik ellers en drømmestart. Allerede efter fem minutter sendte Lukas Engel bolden på tværs i feltet, hvor Kasper Kusk sendte sikkert bolden i nettet bag en forsvarsløs Alphonse Areola i West Ham-målet.

Føringen holdt ikke længe. Efter 12 minutter skubbede Tobias Salquist til West Ham-angriber Maxwel Cornet, og opgørets portugisiske dommer Fabio Verissimo pegede kontroversielt på 11-meterpletten.

Manuel Lanzine sendte efterfølgende straffesparket i nettet til 1-1, mens Salquist fik et tidligt gult kort for forseelsen.

Efterfølgende var der chancer i begge ender. Kasper Kusk var tæt på igen med et skud, der blev rettet af og gik lige forbi den ene stolpe.

Allerede efter 25 minutter stod der imidlertid 1-2. Mark Brink kiksede en aflevering udenfor eget felt, og sekunder efter hamrede Gianluca Scamacca bolden op under overliggeren bag Nicolai Larsen.

Efter 31 minutter lignede det en udligning. Nicklas Helenius headede bolden i nettet, men dommeren så tilsyneladende igen to hænder i ryggen og annullerede målet. En ny kontroversiel dom.

Inden pausen kom gæsterne på 1-3. Craig Dawson steg til vejrs efter et hjørnespark og headede bolden knaldhårdt i nettet. Det blev pausestillingen efter en halvleg, hvor SIF havde fortjent mere.

Anden halvleg blev i de første 25 minutter en mere rolig affære. Allerede efter godt en time skiftede SIF-træner Kent Nielsen tre spillere ud. Nicklas Helenius, Kasper Kusk og Anders Klynge gik ud, mens der blev spilletid til Tonni Adamsen, Sebastian Jørgensen og Mads Kaalund.

Med et kvarter igen blev der ny spænding. SIF’erne fik et kontraløb, hvor Tonni Adamsen kom alene igennem. Han afsluttede lige på West Ham-keeperen, men Søren Tengstedt var over riposten og hamrede bolden i mål til 2-3.

Med små 10 minutter igen var SIF uhyre tæt på udligningen. Tonni Adamsen slap fri i feltet, men hans afslutning blev for uskarp, så West Ham-keeper Areola kunne redde.

Efterfølgende var optræk til chancer i begge ender, men der kom ikke flere mål. I stedet fik SIF et af de irriterende ærefulde nederlag.