Hvor skal udviste kriminelle flyttes hen?

21. oktober 2019, 13.41

LEMPELSER Ikke et øje var tørt hos landets frelste sjæle, da statsminister Mette Frederiksen indtog »slapper-scenen« med endnu et løftebrud og udmeldte, at planerne om at etablere et udrejsecenter for de værste udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold på øen Lindholm i Stege Bugt droppes. Før valget udtalte partiets udlændingeordfører ellers at citat: »Lindholm er spot on«. Nu efter valget er det så åbenbart »spot on« at lempe udlændingepolitikken hele 10 gange siden august måned!

Alvoren i dette spørgsmål bør ellers stå lysende klart for enhver. Vi taler om kriminelle udlændinge, der har begået særdeles grove forbrydelser. Personer, der eksempelvis er dømt for drab- eller drabsforsøg, voldtægt eller overtrædelse af terrorlovgivningen. Personer, der overhovedet ikke skal være i Danmark. Alligevel byder regeringen nu ind med utålelige lempelser, der mest af alt spreder nye toner i hele Mellemøsten - og lyster endnu flere til at rejse til Danmark og søge om asyl!

Det, synes vi i DF, er en særdeles naiv beslutning. Men det er selvfølgelig flertallets ret at træffe beslutninger - også de dumme af slagsen.

Men at droppe Lindholm var den nemme del. For hvor skal de udvisningsdømte kriminelle og personerne på tålt ophold så være? De forsvinder jo ikke bare.

Under åbningsdebatten i Folketinget i sidste uge mente Enhedslistens Pernille Skipper eksempelvis, at det var noget pjat, når DF’s folketingsgruppe bekymrede sig om, hvorvidt der nu også var tilstrækkelig styr på, hvor folk på tålt ophold rent faktisk befinder sig. »De vandrer jo ikke frit omkring i parker og haver og baghaver nu«, sagde hun. Men som ofte før, så løber Enhedslisten med halv vind! Fakta er jo, at de udviste har alt for nemt ved at misligholde deres meldepligt og netop render rundt på gader og stræder i Jylland, hvor lokalbefolkningen så må finde sig i deres kriminalitet og konsekvente tilsidesættelse af dansk lovgivning.

Derfor er det dybt uansvarligt at lempe på vilkårene for disse personer. Og det vil kun skabe utryghed at sprede problemet til endnu flere forskellige steder i landet. De bør isoleres mest muligt, indtil de kan smides ud af Danmark. Derfor var Lindholm også en god ide. Men nu er den skrottet - og hvad så? Regeringen må svare: Hvor skal kriminelle på tålt ophold nu være?