Silkeborg-Voel sat på plads i lokalopgør

Ikast Håndbold var alt for stor en mundfuld for Silkeborg-Voel, der var uden førstemålvogteren

Udgivet:05. september 2022, 19.57

Læsetid:2 minutter

Line Skak brændte som flere af holdkammeraterne for meget i Ikast. Foto: Henrik Ole Jensen

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

HÅNDBOLD Efter den ubesværede premieresejr over oprykkerne fra Sønderjyske fik Silkeborg-Voel mandag aften i den grad et virkelighedstjek.

På udebane tabte klubben med klare 33-25 til lokalrivalerne fra Ikast Håndbold, der i stort set alle spillets facetter var overlegne og allerede ved pausen førte med komfortable 14-8.

Silkeborg-Voels chancer for point blev heller ikke hjulpet af, at den sædvanlige førstekeeper Filippa Idéhn sad ude med en muskelskade. I stedet stod Stine Bonde, der lagde fornemt ud med at redde fire af de første seks skud, men det niveau kunne hun ikke holde i resten af kampen.

Efter en målfattig indledning stod der otte minutter inde i kampen stadig blot 2-2. Hurtigt satte Ikast sig dog solidt på lokalopgøret, og ikke mindst takket være et par fine detaljer fra kæmpetalentet fra Ry, Julie Scaglione, var hjemmeholdet midtvejs i første halvleg i front med 7-4.

Ved stillingen 9-5 efter 19 minutter tog gæsterne en timeout, men den hjalp slet ikke. Silkeborg-Voel kom såmænd til store chancer, men havde alt for ringe kvalitet i afslutningerne. Det kostede blandt andet højrefløjen Annika Jakobsen tur ud på bænken efter nul på mål tre forsøg.

Ved pausen var værterne i front med 14-8, og selv om Silkeborg-Voel kom udmærket ud til anden halvleg, var der aldrig spænding om udfaldet.

Efter knap 40 minutters spil var stillingen 19-14, men to minutter senere var Ikast-forspringet forvandlet til 22-14.

Midtvejs i anden halvleg var det ved at blive grimt for Silkeborg-Voel, der kom bagud med 28-18, inden fire scoringer i træk reddede lidt af æren.

Til sidste endte det alligevel med en meget overbevisende 33-25-sejr til Ikast, der ikke mindst på fysikken var et niveau over naboerne.

Silkeborg-Voels topscorer blev som så ofte før Eira Aune. Hun scorede syv gange.

Indlæser debat

Mest læste

Håndbold

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere