Gruppeformændene og troværdighed

12. juni 2021, 08.03

REGIONSHOSPITALET I et læserbrev i avisen d 2.6. skriver gruppeformændene for de politiske partier i regionsrådet, at de håber »borger og organisationer vil støtte op om hospitalet« og et »fair virkelighedstjek«, og lidt nedladende at de har »forståelse for, at nogle drømmer om andet og mere, end det der lader sig gøre inden for regionale rammer«.

Herefter kommer en lang opremsning af de præmierede funktioner vores sygehus udfører, som vi alle naturligvis kender.

Læs også
Regionshospitalet Silkeborg er fyldt med muligheder

Til gengæld leder vi i læserbrevet efter en forklaring på, hvordan gruppeformændene kunne vedtage en plan for udviklingen af sygehuset fra 2019-2027, der indeholdt 0 kroner hvert eneste år til Silkeborg og mere end 100 millioner kroner til alle andre hospitaler.

Vi erindrer ingen voldsomme offentlige diskussioner og protester over denne unfair fordeling fra nogle af gruppeformændene, der alle også denne gang blot bukkede nakken og nikkede til, at administration kommer med »det ene forslag efter det andet om lukning af funktioner på hospitalet i Silkeborg«, som Anders Kühnau i et læserbrev her i avisen gjorde det klart for os alle.

Hvorfor nævner I ikke dette?

Der er jo ikke noget, der optager silkeborgenserne mere end denne unfair fordeling.

Vi leder også efter jeres kommentarer til at vores Akutklinik er reduceret til en »Plasterklinik«, som det forlyder den er omdøbt til af ledelsen i Viborg.

Vi efterlyser fair play til hospitalet i Silkeborg. Finder I den hidtidige fordeling af midlerne mellem sygehusene i regionen fair? Finder I det bygningsmæssige forfald i Silkeborg fair?

Teresa Jørgensen

Vi fik politisk lovning på, at 80% af skaderne forsat skulle behandles i Silkeborg, da I lukkede vores skadestue. Imidlertid er det lige så stille reduceret til blot halvdelen af skadede silkeborgensere kan ses i Silkeborg. Der er mange eksempler på, at silkeborgenseres med småskader skal køre til Viborg og vente i timevis for at få at vide, at skaden ikke kræver behandling!

Hvorfor placerer I ikke en læge i Akutklinikken i Silkeborg, som der var tidligere, indtil I accepterede, at også denne funktion blev flyttet?

Vi efterlyser ikke en opremsning af, hvad hospitalet laver.

Vi efterlyser fair play til hospitalet i Silkeborg.

Finder I den hidtidige fordeling af midlerne mellem sygehusene i regionen fair?

Finder I det bygningsmæssige forfald i Silkeborg fair?

Agter I at give sygehuset i Silkeborg en fair tildeling, der svarer til den, de andre hospitaler får?

Det er jo ganske let at svare på, så fjern nu jeres uld i mund og svar silkeborgenserne helt konkret på disse spørgsmål uden at gå i flyverskjul, som I har gjort alt for mange gange de seneste år.

Tak.

Indlæser debat...