Man fristes til civil ulydighed

8. december 2021, 12.39

NATURNATIONALPARKER Sådan som mange her i landsdelen ser det, er der alt for mange skriveborde i København, som er bemandet med en ulideligt fanatisk diversitets-naturforståelse.

Sig mig lige : Hvem tror at naturen bliver bedre af at blive hegnet inde? Men det er jo det, ovennævnte personer er helt forgabte i. Helt ærligt: Hvem ønsker ulve, losser, bjørne og kæmpe bisonokser som naboer. Sidstnævnte går stort set uhindret gennem et vildthegn.

Ikke desto mindre ønsker disse »travle« skrivebordsgeneraler at lukke sådanne uvelkomne gæster ind i landet, og hegne dem inde - eller at hegne vi jyder ude! Det vil ikke ske!

Sig mig lige : Hvem tror at naturen bliver bedre af at blive hegnet inde? Men det er jo det, ovennævnte personer er helt forgabte i

Erik Nyengaard

Jeg forstår ikke hensigten med disse tiltag. Danmark har vokset sig til et attraktivt samfund med effektivt landbrug, og i dag er der mange skønne steder i vort fædreland.

Et sted nær Sorø er der et areal på ca. 20 ha, som er uberørt af mennesker gennem op mod 1000 år. Det er livsfarligt at vandre i. Væltede træer, bøg og eg, med diametre op mod 70 cm ligger spredt hid og did. Halvrådne kæmpe grene hænger faretruende hele vejen omkring en. Der er ingen halvåbne lysninger, alt er kaos. Er det det disse skrivebordsgeneraler ser for sig som naturgenopretning? Så burde de tvangsføres gennem denne forstmæssige advarsel.

Bortset fra dette : Hvem skal overvåge disse kilometerlange hegn - nat og dag? De står i et bevidst fjendeland, 20-30 km. Udenom disse hegn bor der en selvstændigt tænkende befolkning, som ikke ønsker dem, og hvem skal forhindre disse jyder i at begå civil ulydighed - kort sagt: Klippe 20-30 meter hegn ned, og trække det til side ?

Sådan som det vi hører fra minkkommisionen i disse dage, så kan det ikke straffes: Det man ikke ved er ulovligt, det er man uskyldig i at have forvoldt.

Eller en anden version: Jo det er rigtigt at vi klippede lidt i hegnet, men vi troede da ikke, at dyrene gik ud. Vi troede, de har fået fortalt, at de havde det så godt indenfor hegnet. Det svarer lidt til de kommissionsforklaringer, som vi har hørt: »Vi var da ikke klar over at minkerhvervet blev udryddet, bare fordi vi forlangte alle mink aflivet«.

Hvor dum har man lov til at være når man styrer dette samfund!

Indlæser debat