Sørgmodig optimist eller dumsmart?

13. maj 2020, 12.03

Foto: Jakob Stigsen Andersen

GENÅBNING Vi skal stå sammen ved at holde afstand. Den sætning har vi efterhånden hørt før. Og selvom det ikke giver mening, giver det mening. Sætningen er det, de gamle grækere ville kalde et oxymoron. På linje med at skynde sig langsomt, at være dumsmart eller at noget føles bittersødt. Et oxymoron opstår, når man sætter to ting sammen, der ikke umiddelbart kan lade sig gøre.

Når vi skal stå sammen ved at holde afstand, findes meningen i, at vi skal stå sammen åndeligt, som nation, som fællesskab ved at holde fysisk afstand. Sørgeligt, ja, men doable på den korte bane.

Nu er vi så kommet lidt længere, og dem som ikke allerede er blevet presset, er lige så stille ved at nå dertil. Derfor er det glædeligt, at vi får lov at kikke ind i nye faser for en genåbning. Lad os sætte vores lid til at de folkevalgte og de som har tallene og indsigten, tager beslutningerne i den rigtige rækkefølge.

For at blive i samme retorik, så tillader jeg mig at være en sørgmodig optimist. Baggrunden og forløbet er og har været trist, men glædeligt er det dog, at samfundet bevæger sig i retning mod lysere tider.

Genåbningen af Danmark skal foregå i balance og vi skal skynde os langsomt.