Indelukket og bådene

Udgivet:15. januar 2021, 12.30

Læsetid:2 minutter

Af Jens Nedergaard. Snævringen 3 Sejs-Svejbæk

INDELUKKET I MJA´s leder 18. januar skriver Brian Holst (BH) i indledningen: »Indelukket er en perle. Et unikt sted«. Intet kan være mere rigtigt. Indelukket har en af Danmarks største bådhavne, Museum Jorn, en ny fantastisk super legeplads, kiosk/snackbar, Danmarks ældste minigolfbane, Indelukkets Spisested, friluftsteateret og campingpladsen. Et område der i kraft af sin mangfoldighed er helt unikt og et fantastisk brand for Silkeborg.

BH spørger retorisk, om det er forsvarligt, at en p-plads så tæt ved åen er klargøringssted for både. Efter min mening absolut ja. Selvfølgelig skal alle miljømæssige krav overholdes, hvilket også sker, men BH tager gruelig fejl, når Indelukket betegnes som en PARK. Det er det ikke - det er INDELUKKET, med alle de facetter der er beskrevet ovenfor.

Tillykke med den kommende nye superlegeplads og glem alt om at ødelægge miljøet omkring overvintring af både.
Jens Nedergaard, Sejs

Der er i efteråret, når bådene lægges på land, et helt fantastisk miljø blandt bådejerne og de mange, der går ture i Indelukket, og dette er endnu mere udtalt i forårsmånederne, når bådfolket gør klar til en ny sæson.

I lederen fremgår det nedladende, at det er grotesk, at parkeringspladsen må fyldes med både, pakket ind i lidet dekorative presenninger. BH ser fuldstændig bort fra det miljø, der er og som er en væsentlig del af Indelukket. Når foråret og turistsæsonen kommer, er bådene tilbage i deres rette element og pladsen ryddet.

Læs også
<span>Leder:</span> Bådene skal væk fra Indelukket <span>Leder:</span> Bådene skal væk fra Indelukket
Læs også:
Leder: Bådene skal væk fra Indelukket

Alternativt, såfremt bådene ikke må overvintre i Indelukket, vil det betyde, at der om efteråret vil være hundredevis af krantransporter af både, der skal overvintre andre steder, mange på ejernes private grunde, hvilket nok ikke er med til at forskønne byen. Om foråret vil man så igen se hundredevis af krantransporter den modsatte vej, i begge tilfælde gennem byen og klos op af den nye superlegeplads. Miljømæssig en katastrofal løsning. Som det står i lederen, vil en forvisning fra overvintringspladsen nok ikke øge populariteten hos bådfolket, som betaler nogle af landets højeste priser for bådpladser. Samtidig ville de fremover skulle betale for to gange krankørsel og evt. overvintring på fremmed grund eller i en hal.

Tillykke med den kommende nye superlegeplads og glem alt om at ødelægge miljøet omkring overvintring af både.