Lokale vindfirmaer styrker relationerne

Silkeborg vil grøn energi, bæredygtighed og klima, siger borgmesteren

Udgivet:19. maj 2018, 09.20

Læsetid:2 minutter

SILKEBORG Båndene skal styrkes yderligere blandt Silkeborg-virksomheder i vindsektoren.

Den ting er der bred enighed omkring blandt virksomhederne samt i Erhverv Silkeborg og Silkeborg Kommune, og det første af flere styrkende tiltag foregik i denne uge.

Cirka 50 deltog her i netværksmøde under overskriften »Et kig ind i fremtiden«. Mødet, der var målrettet ledere af vind- og energivirksomheder i Silkeborg Kommune, blev afholdt i Envision Energys nye domicil på Randersvej.

Også borgmester Steen Vindum (V) var med, og han lover, at der ikke blot er tale om en storm i et glas vand.

- Arrangementet her er starten på en række initiativer indenfor grøn energi, bæredygtighed og klima. Som kommune vil vi det her, og derfor vil vi stå i spidsen for lignende initiativer i fremtiden, siger Steen Vindum.

Kommunens udviklingschef Gregers Pilgaard forudser, at vind bliver en del af strategien.

- Vi har fokus på vindsektoren i erhvervshandleplanerne for både 2018 og 2019. Vi forestiller os, det bliver en del af den samlede erhvervsstrategi for de kommende år, siger han.

Fra Erhverv Silkeborgs side peger man på betydningen af Silkeborgs placering på landkortet.

- Meldingen fra både de nye og de gamle virksomheder er klar, nemlig at Silkeborg har en stærk placering i forhold til at rekruttere veluddannet arbejdskraft fra en lang række byer i det midtjyske, deriblandt ikke mindst fra Aarhus. I forhold til grøn energi ligger Silkeborg også geografisk godt for eksempel ved at være tæt på de helt store vindmølleproducenter Siemens i Brande og Vestas i Aarhus, siger Peter Fabricius, souschef i Erhverv Silkeborg.

Sjettestørste i verden...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind