Midtjyske Meninger: Hjælpen er nær

Udgivet:30. november 2022, 08.56

Læsetid:2 minutter

Af Jytte Kjær Kjemstrup Rødkærsbro

2 måneder siden

I avisen er der rigtig meget stof om julehjælp. Det lader til, at danskerne er mere end villige til at yde. En smuk gestus her ind til jul, hvor der er rigtig mange, der ikke har så meget at gøre med. Men generelt oplever jeg, at der sendes støtte til utallige formål, hele året. Tænk blot på, hvor mange landsdækkende indsamlinger tv står i spidsen for. Der kommer der rigtig mange penge ind til gode formål. Mine favoritindsamlinger er der, hvor pengene går til forskning inden for alvorlige sygdomme. Når pengene går til forskning, kommer det rigtig mange til gode og i mange år fremover.

Facebook ligger mig fjernt, men man hører og læser ofte om, at der ad den vej igangsættes indsamlinger til alverdens ting, mest når der er sket ulykker i nogle familier. Når noget er synd for nogen - også økonomisk. Det handler jo altid om penge.

Lige i denne tid handler det om julen. Det handler om, at organisationer stiller sig op med indkøbsvogne ved supermarkederne, hvor der så kan købes lidt ekstra ind og på den måde puttes noget til julen i indkøbsvognene, når man forlader butikken. Håber det er organiseret, så varerne der doneres, kan holde sig til jul.

Der er heller ikke grænser for, hvad der sælges til fordel for værdigt trængende. Julekalendere sælges også til fordel for sportsklubber. Det er også et rigtig vigtigt formål og der er julen jo et godt tidspunkt, for her er danskernes offervilje ganske stor.

Mon ikke rigtig mange af os lever en smule i overflod, så der går nok ikke det store skår i vores juleglæde, hvis vi giver lidt hist og her.

Mange er også rigtig villige til at give en hjælpende hånd i form af frivillige arbejdstimer, for at få diverse indsamlinger til at lykkes. Det er faktisk et stort arbejde at få organiseret den slags, så det fungerer.

Nogle åbner deres hjem juleaften for dem, der skal sidde alene. Det tror jeg giver en helt speciel jul for begge parter.

Det må også være et stort arbejde at sortere i ansøgere til julehjælp.

Hvordan gøres det retfærdigt?

Er der nogle, der misbruger situationen og på den måde »snyder« formålet?

Når alt kommer til alt, så bidrager vi jo alle mere og mindre, for en del af de pengebeløb der gives er jo fradragsberettigede og på den måde giver vi jo alle.

Stor respekt for alle ydere.

Indlæser debat