Brilletyv taget på fersk gerning

Overvågningsfoto fra Galten gav bonus: Polsk mand sigtet for at have stjålet briller for 145.000 kroner i seks butikker

18. oktober 2019, 11.52

Den 44-årige mand sigtes foreløbig for seks tyverier i brillebutikker, hvor der blev stjålet briller for 145.000 kroner. Foto: Jakob Stigsen Andersen

GALTEN Manden, der stjal briller for omkring 60.000 kroner fra Berger Optik i Galten for tre uger siden, er nu efter alt at dømme anholdt og fængslet.

Det drejer sig om en 44-årig polsk mand, der er sigtet for brilletyverier for i alt 145.000 kroner. Udover tyveriet i Galten sætter politiet ham i forbindelse med tilsvarende tyverier i fem andre jyske brilleforretninger.

Nogle dage efter tyveriet i Galten offentliggjorde Sydøstjyllands Politi et overvågningsfoto af den formodede gerningsmand. Det blev delt flere tusinde gange på nettet, og det har givet bonus.

I onsdags dukkede den samme mand op i en Profil Optik-butik i Kolding. Her nåede han at stjæle en del briller, før han blev genkendt af personalet og forsvandt ud af butikken. Personalet løb efter ham og fik ham tilbageholdt, indtil politiet nåede frem.

Den 44-årige blev anholdt, sigtet for tyveri af briller i seks optikerforretninger og varetægtsfængslet i fire uger.

Udover tyveriet i Berger Optik i Galten fredag 27. september mener politiet, at manden har stjålet briller forretninger i Aabenraa, Sønderborg, Kolding og to gange i Vejen.

- Jeg anser nu sagen for opklaret, siger lokalbetjent Orla Aagaard, Galten. Han sikrede et overvågningsfoto af gerningsmanden til den offentliggørelse, der skete nogle dage senere.