Folk stod i kø i timevis: 1152 nåede frem til vatpinden

Center på Kejlstrupvej holder åbent ugen ud. Plejecenter lukker for indendørs besøgende

10. august 2020, 10.58

Mange måtte gå forgæves for at blive testet i weekenden. Foto: Privat

Siden i fredags er 1152 blevet coronatestet ved det midlertidige testcenter på Kejlstrupvej i Silkeborg. Det oplyser Tina Beith fra Region Nordjylland, som står for testcentret i Silkeborg. Fredag fik 352 foretaget en test, mens tallet lørdag var 488 og 312 søndag.

Men flere borgere stod i en lang kø uden at ende med at få stukket vatpinden i halsen, da der var så mange, der gerne ville testes, at det ikke kunne nås i åbningstiden.

Derfor vil der også i denne uge være mulighed for at blive testet ved beboerhuset.

Testcentret har åbnet fra i dag, mandag til fredag fra klokken ni til 15. Alle er velkomne, men der testes dog ikke børn under 12 år, da det kræver et særligt personale. Børn henvises derfor typisk til Viborg.

Også ved det mobile testcenter ved rådhuset var der meget lang kø, da testbilen var på besøg lørdag formiddag, og det betød også her, at mange måtte gå forgæves.

Flere steder har man allerede nu mærket konsekvenserne af stigningen i antal smittede i Silkeborg.

Mandag formiddag har Marienlund Plejecenter i Silkeborg således lukket ned for besøgende indendørs, efter at en ansat har været i kontakt med en person, der siden er konstateret smittet med covid-19. Alle beboere og alt personale på plejecentret skal nu testes.

- Det sker alene af forsigtigshensyn, understreger kommunikationschef i Silkeborg Kommune Hans Mogensen.