SIF var en skygge af sig selv

Silkeborg IF leverede sæsonens hidtil dårligste præstation i Randers

Udgivet:13. marts 2022, 15.54

Læsetid:3 minutter

André Calisir begik en stor fejl, da Randers tog føringen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist

1 år siden

FODBOLD SIF kunne slet ikke finde melodien i søndagens udekamp mod Randers FC. Kronjyderne vandt med 2-1 og sikrede dermed den sidste plads i top-6 foran de 5108 tilskuere på Cepheus Park.

SIF’erne fik en skidt start på opgøret, og Randers satte sig hurtigt på begivenhederne. Værterne kunne allerede have taget føringen i det tredje minut, men Tosin Kehinde måtte se et farligt skudforsøg blive blokeret ved straffesparkspletten.

Fire minutter senere begik André Calisir en brøler i opspillet, hvor SIF-stopperen forsøgte at spille Andreas Oggesen, der løb med ryggen til. Hjemmeholdet brød bolden, og Tosin Kehinde blev spillet fri i feltet, hvor han gjorde det til 1-0 med en flad afslutning.

I det 12. minut kunne ondt være blevet værre for SIF’erne, da Björn Kopplin modtog bolden ved feltet. Han tog et træk ind i banen og tog sigte mod det lange hjørne, men bolden prellede af på overliggeren, og gæsterne slap med skrækken.

Efter et lille kvarter vågnede SIF’erne kortvarigt anført at Nicolai Vallys. Med en god vending og et par gode træk førte SIF-profilen bolden ind i feltet, og ad omveje endte den foran Sebastian Jørgensen. Randers-defensiven nåede dog akkurat at afvise til et hjørnespark.

Nicolai Vallys kom selv frem til to lovende afslutninger i første halvleg, men i begge tilfælde måtte han se bolden gå forbi Randers-målet.

Gæsterne havde mere end svært ved at få det velkendte pasningsspil til at glide på det ujævne underlag, og i det 34. minut måtte Nicolai Larsen diske op med en god redning for at forhindre Stephen Odey i at gøre det til 2-0.

SIF kom bedre ud til anden halvleg, men fik ikke for alvor truet Randers-målet. I forsøget på at ændre slagets gang blev Stefán Teitur Thórdarson sendt på banen i det 55. minut, hvor han afløste Andreas Oggesen.

Efter en lille times spil fik SIF en gylden mulighed for at udligne. Anders Klynge serverede bolden for Nicklas Helenius, men topscoreren tøvede for længe og fik ikke afsluttet i feltet.

Halvandet minut senere blev det i stedet 2-0, da Stephen Odey tog et godt træk forbi Tobias Salquist og sparkede bolden fladt forbi Nicolai Larsen, som ellers var tæt på afværge.

SIF-træner Kent Nielsen reagerede ved at sende Pelle Mattsson på banen. Ud gik midtbanemotoren Mark Brink, der havde spillet en kamp langt under vanligt niveau. I samme ombæring fik Søren Tengstedt chancen, da han afløste Anders Klynge.

I det 81. minut truede SIF’erne på en dødbold, da Stefán Teitur Thórdarson kom først på et hjørnespark fra Sebastian Jørgensen. Bolden dumpede dog ned på oversiden af overliggeren og gik ud til et målspark.

I overtiden fik Sebastian Jørgensen pyntet på stillingen, da han gjorde det til slutresultatet 2-1 med et skud uden for feltet, der blev afrettet på vej mod netmaskerne.

Nederlaget efterlader SIF på sjettepladsen med 31 point, mens Randers og AaB har 32 point. Sidstnævnte møder OB på udebane mandag aften.