Idioti og Tange sø

20. juni 2020, 08.00

Tange Silkeborg byråd har nu besluttet af ofre 5 mio. kr. på at flytte sand på en 900 meter strækning ved Tange sø. Det er kun første skive i salamien - mange andre millioner vil følge efter.

Hvis en politiker nu siger nej til at skabe indtægter, men hellere vil bruge millioner i omkostninger, ville de fleste borgere vel mene, at vedkommendes skøn måske ikke var så smart.

Hvis en politiker, med den nuværende klimakrise i baghovedet, hellere vil slippe CO2 ud i atmosfæren end at begrænse den, ville man vel også bede ham om at få taget en slags intelligenstest.

Hvis en politiker nu, med de drastiske reduktioner i biodiversiteten vi oplever, ville mene at vi skal begrænse antallet og mængden af arter, ville vi vel også be’ vedkommende om lige at få et lægetjek.

Hvis en politiker nu sagde, at han synes, det er bedre at have tungmetaller liggende i Tange Sø end at fjerne dem, ville mange sikkert også se på ham med en vis skepsis.

Hvis en politiker nu mente, at Danmarks måske mest enestående naturområde - på bunden af Tange sø - ikke kan konkurrere med en ordinær sø som Tange sø, når vi taler om naturskønhed, ville man vel også be’ ham tjekke om han rent faktisk fik sin 7. klasses eksamen.

Hvis en politiker nu sagde at joggere, fuglekiggere, mountainbikere, ornitologer, lystfiskere og jægere, jobsøgende og iværksættere godt kan kigge i vejviseren efter et helt unikt og oprindeligt naturområde til fordel for at gå en tur omkring Tange sø, ville vi vel også be’ ham om at lede efter en blå postkasse.

Kort sagt; idiotien kender ingen grænser, når det gælder bevarelsen af Tange Sø kontra reetableringen af Gudenåen. Normalt, ville man jo forvente, at politik drejer sig om at vægte argumenterne og så vælge den fælles bedste løsning baseret på disse argumenter. Ikke her! Her trives idiotien i fuldt flor og de 5 mio. kr., som Silkeborg kommune endnu engang spenderer på beboerne ved Tange Sø, demonstrere det til fulde. Og der er mange flere millioner, der ligger og venter - omløbsstryg, grødeslåning, fiskeudsætninger, miljørapporter, opsyn osv. - jo, der er lagt i godteposen til Silkeborgs kommende skattebetalere.

Når man så samtidig ved, at Tangeværket kun lever på lånt tid, bliver idiotien så meget desto større, for Tange Sø blev skabt for at føde Tangeværkets turbiner. Et kongerige for en fornuftig politiker!