Organiske former og stærke farver

14. januar 2020, 13.23

- Det er relationen mellem det indre og det ydre, samspillet mellem farverne og forholdet mellem det synlige og usynlige, der optager mig, siger Tove Lundby Thorvaldsen om sine billeder.

Tove Lundby Thorvaldsen viser nye malerier på Galten Bibliotek GALTEN Den lokale kunstner Tove Lundby Thorvaldsen er årets første udstiller på Galten Bibliotek. Her udstiller hun i januar en række nye billeder.

Inspirationen kommer i vid udstrækning fra naturen. Motiverne er farvestrålende og abstrakte, og i dem dukker gerne organiske former frem: blomster, planter, dyr, væsener.

- Det er relationen mellem det indre og det ydre, samspillet mellem farverne og forholdet mellem det synlige og usynlige, der optager mig, fortæller Tove Lundby Thorvaldsen, der gennem flere årtier ikke blot har malet, men også undervist i kunst og kunsthåndværk.

Hun er uddannet kunstterapeut og har sit værksted ved Mossø.

Galten Bibliotek viste sidste sommer en udstilling af hendes keramik, og senest har hun udstillet på Bjerringbro Kunstforenings censurerede udstilling her i november-december.

Hun er også kunstneren bag altertavlen i Tulstrup Kirke ved Ry.