Barakskole siden 1974!

21. april 2021, 12.31

Foto: Martin Ballund

SKOLEUDBYGNING Vi har haft vore tre børn gående i Funder Skole i de mange år fra 1. klasse og til og med 9. klasse. En del af tiden har de tilbragt i de træbarakker, der blev bygget som en foreløbig udvidelse i 1974. Dvs. at børnene i flere år har småfrosset sig igennem skoleåret, hostet i gennemtrækken og døjet med et indeklima, som var dybt utilfredsstillende - vel også for lærerne og indlæringen.

Nu drøfter man i byrådet behovet for at udvide Funder Skole på en måde, som måske kan dække noget af behovet for de mange børn, der i de kommende år skal gå i skolen fra småklasserne til 9.-10.-klasserne. Jeg stiller mig derfor nu det spørgsmål, om mine børnebørn, der skal starte i indskolingsklasse til august, skal opleve barakskolen igen om få år, eller om de får chancen for at gå i en skole med et rimeligt indeklima og moderne faciliteter og med lærere, der glæder sig til at arbejde i et moderene skolemiljø?

Enhver kan jo regne ud, at hvis baraklejren skal udskiftes efter 47 år, nye bygninger etableres for de yngste klasser samt skolen bygges og indrettet til de større elevers behov, så skal der fart på. Kan et nyvalgt byråd til efteråret sætte så meget gang i beslutningsprocessen, at dette kan lade sig gøre?

Undskyld, men jeg er lidt skeptisk - det bliver nok en barakløsning igen, uden at de gamle rives ned. Vi må håbe, at isoleringen er bedre end i 1974.

Indlæser debat...