Busforbindelser - Toustrup blev efterladt på perronen

Udgivet:13. november 2021, 08.01

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Egon Kristensen. Ryttervej 6 Toustrup

KOLLEKTIV Trafik Jeg flyttede til Toustrup for 25 år siden; én af grundende var den supergode kollektive trafik. Da jeg arbejdede på Ikast-Brande Gymnasium tog jeg 112-eren til Silkeborg, Arriva-toget til Ikast og cyklen til gymnasiet. Ingen ventetid og timedrift morgen og eftermiddag!

Da Silkeborg kommune og Midttrafik sidst fik den geniale ide at etablere en ny 112-forbindelse fra Tilst til Voel bevirkede det, at næsten ingen benyttede bussen. Derfor var det jo nærliggende helt at nedlægge busser gennem Toustrup. Ved lokalrådets ihærdige indsats lykkedes det, at få 113-eren via Sorring. Men Toustrup blev efterladt på perronen.

Trods Ivan Greves indsats for at tilgodese Toustrup besluttede Vej-og Planudvalget i Silkeborg Kommune, at indstille til Midttrafik, at vi ingen busser skulle have i Toustrup. Så kommunalpolitikere, lad vær med at skyde skylden på Midttrafik: det er jeres indstilling, der er blevet fulgt, om at udkantsområderne tager vi ikke alvorlige i Silkeborg Kommune.

Men vi er jo raske og rørige i Toustrup, så vi kan sagtens gå de 900 m op til krydset ved Låsbyvej/Dallerupvej og tage bus 113. Her lovede Midttrafik, at der så ville komme et stoppested. Det kom imidlertid aldrig. Efter gentagne henvendelser fik jeg svar fra Midttrafik: »Beklager at I ikke har fået, hvad I var stillet i udsigt!« Har Silkeborg kommunes Vej- og Planudvalg fulgt op på de brudte løfter?

Når vi ikke kan komme med offentlig transport, kan vi jo i stedet tage cyklen. Det gør jeg ugentlig til Silkeborg. Men jeg mangler cykelstien fra Toustrup til Sorring; hvad mine og alle andre børn også har manglet i en menneskealder. De sidste 25 år har jeg i skolebestyrelsen og i lokalrådet argumenteret i forhold til Gjern og Silkeborg Kommune for, at vi fik den cykelsti. Mon det bliver i min levetid det sker?

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere