EU-politiker på cykeltur: Så langt er der heller ikke fra Bruxelles til Ry

Eu-politiker svingede forbi Ry på sin 500 kilometer lange tur rundt i regionen

30. juli 2020, 09.29

EU-politikeren Niels Fuglsang (S) i den grønne trøje mødtes i aftes med (fra venstre) Kai Høstrup, Dorthe Hindborg, Trine Frengler og Karen Schack Lindemann til en gang frikadeller og snak om lokale kræfter og EU i Torvehallen i Ry.

RY - Niels Fuglsang, der er valgt til Europa-Parlamentet som Socialdemokratiets midtjyske spidskandidat, cykler i denne uge regionen rundt under overskriften »Fuglsang i den grønne førertrøje«.

I aftes ramte han Torvehallen i Ry, hvor omkring 40 lokale partikolleger stod klar med frikadeller. Formålet med turen er at sætte fokus på, hvordan lokale borgere og virksomheder kan bidrage til et grønnere EU.

Det betyder meget for mig at komme ud og møde dem, der var medvirkende til, at jeg blev valgt ind sidste år. Dem, der har stemt på mig i Midtjylland, og så vil jeg med den here rundtur forsøge at vise, at der faktisk ikke er så langt fra Ry til Bruxelles, sagde Niels Fuglsang.

Imponeret over torvehallen

Skanderborg-området fik i sidste måned en EU-bevilling på 300.000 kroner igennem Erasmus+ programmet. Det er ifølge Niels Fuglsang en historie, der viser, at midtjyderne også får gavn af EU engangimellem, og at europæiske løsninger kan betyde noget helt lokalt. Under Niels Fuglsangs stop i Ry nåede han blandt andet at høre om arbejdet med at rejse Torvehallen, som dannede ramme om arrangementet

- Der er mange gode lokale kræfter i området, og det er dejligt at høre om det stærke fællesskab her i Ry, sagde Niels Fuglsang, som har planer om at komme tilbage til Ry for blandt andet at se, hvordan den planlagte videreudvikling af Torvehals-bygningen kommer til at se ud.

bes