Trist hvis investorerne mister interessen for Silkeborg

12. februar 2020, 12.41

BYUDVIKLING Trist, trist udvikling med indsigelser, læserbreve og avisens noget negative journalister. Når man læser redaktør Brian Holsts leder den 4. februar og Skøn på Silkeborgs mange læserbreve og indsigelser, bliver jeg trist til mode. Citat fra leder: »... en rodet og uskøn planproces, et famlende plan- og vejudvalg, projekter, der rager i højden.«

Jeg spørger bare, er det seriøs journalistik?

Jeg kan sagtens se en mening i at lave en helhedsplan for politistationen, politimesterboligen og Silkeborg Arrest, men så skal ejendommen næstefter hen imod Lidl, hvor der et meget smalt fortov, vel også omfattes heraf.

Men jeg synes det, er forkert at stoppe én vel allerede godkendt lokalplan for det flotte projekt på birkedommer-grunden.

Hvem har man tænkt sig skal købe disse projekter for at ombygge til liberale erhverv, grønne arealer til outdoor-aktiviteter m.v. Det er der ikke økonomi i.

Når man samtidig ser indsigelser og læserbreve imod Fredensgade-projektet, Hvem forestiller I jer vil købe Torvecentret ud af Enggaard koncernen?

Enggaard-koncernen er en af vore mest succesfulde entreprenører. Prøv at se byggerierne på havnen i Aalborg og efterhånden mange byggerier i Aarhus. Enggaard-koncernen har så meget i gang, senest vælger Aarhus Kommune at tage Enggaard-koncernen med i bydelsplanen for den nordlige del af Sydhavnskvarteret, ligesom byggeriet af Blixens i Gellerup er valgt til årets byggeri af Dansk Erhverv.

Det vil være enormt trist, hvis investorerne og entreprenørerne mister interessen for Silkeborg for ikke at tabe halve og hele millioner på projekter.

Men jeg sætter min lid til at Socialdemokraterne, der sætter velfærd og beskæftigelse højt, ikke tør sætte udviklingen i stå for at kunne sige »hvad sagde vi«.

Til alle dem der synes, at der bygges for meget: Vi er på toppen af en højkonjunktur, byggetempoet skal nok komme ned på et lavere niveau. Men når lejlighederne kan udlejes og sælges, kan vi vel ikke fortænke, investorer, entreprenører og pensionskasser i at bygge.

Svar Hans Jørgen Bech, du spørger, »... er det seriøs journalistik?« Men nævnte artikel var ikke en journalistisk nyhedsartikel. Som du også selv skriver, var det en leder. En leder skal naturligvis indeholde meninger og holdninger. Vi har i en række helt almindelige journalistiske artikler beskrevet de omtalte lokalplanlægninger ved politimesterboligen, birkedommerboligen og ved Oslovej.

Redaktionen