Chok på Smukfest: Nephew stopper

Kvamm og co. sluttede med et brag af en koncert på Smukfest lørdag aften

Udgivet:11. august 2019, 18.47

Læsetid:1 minut

- Den her festival er fucking speciel - for jer, fordi den er så våd. Og for os, fordi det er vores sidste koncert, sagde Nephew-forsanger Simon Kvamm til et forbløffet publikum. Men bandet lukkede med et mesterstykke af en koncetr og festivalgæsterne trodsede i stor stil det voldsomme regnvejr for at opleve den karismatiske musiker fra Silkeborg optræde som forsanger i Nephew for sidste gang. Foto: Allan Henriksen

SKANDERBORG En bombe i dansk rockmusik blev fyret af direkte fra scenekanten, da Nephew lørdag aften spillede på Bøgescenerne ved Smukfest.

- Det her festival er fucking speciel - for jer, fordi det regner så meget, og for os, fordi det er vores sidste koncert, sagde forsangeren Simon Kvamm til et forbløffet publikum.

Det gibbede i trofaste fans. Men om det blev den definitivt sidste Nephew-koncert, står lidt uklart, for Simon Kvamm uddybede, at det var gruppens sidste koncert »på ubestemt tid«.

»Mesterstykke«

Men var det den allersidste, så tog Nephew afsked med manér.

B.T’s anmelder giver koncerten seks stjerner og kalder den et mesterstykke.

»Simon Kvamm, der normalt er en energiudladning på en scene, var løssluppen kernekraft lørdag sen aften.

Han fløj rundt på scenen til »Movieklip«, dirigerede publikum til »Va Fangool« og »Amsterdam« og fik alle foran Bøgescenerne til at klappe i takt til en speciel udgave af »Superliga«, hedder det i anmeldelsen.

Ekstra-Bladets anmelder, Thomas Treo, der er karrig med stjernerne, gav fire stjerner til »en sympatisk afskedsseance«.

»Nephew har fremtiden bag sig, men live var de bedre end nogensinde i 2018 og 2019, så forhåbentlig vender de tilbage med mere vedkommende nostalgi«, noterede Thomas Treo.

sinn