Ølstafet meldt til politiet

Politiet får til opgave at finde folkene bag ølstafetten, som resulterede i hærværk og svineri på skovstier. De kan se frem til en stor regning

Udgivet:27. maj 2014, 12.15

Læsetid:1 minut

Billedet her er fra en tidligere øl-stafet.

Susanne Niskanen
Journalist| niska@midtjyllandsavis.dk

En ulovlig gennemført ølstafet omkring Almindsø i fredags kan få alvorlige konsekvenser for arrangørerne.

I forbindelse med løbet skete der omfattende hærværk mod Degnebadet tæt på Vestre Søbad.

Også Skov- og Naturstyrelsen i Silkeborg har fået nok af at skulle fungere som skraldemænd og rydde skovstier for knuste flasker og ølkapsler efter ølstafetter.

- Vi vil nu forsøge at finde frem til de folk, der har stået bag løbet i år, og desuden vil vi lave en anmeldelse til politiet, så vi kan få placeret en regning for den omfattende oprydning, siger skovrider Niels Juhl Bundgaard Jensen i dagens udgave af Midtjyllands Avis, der skriver mere om sagen.

Han understreger i samme forbindelse, at Skov- og Naturstyrelsen som udgangspunkt ikke har nogen interesse i at ødelægge en ellers harmløs fornøjelse for 3000 unge mennesker.

- Men stafetten skal foregå i nogle ordentlige rammer, og ikke være til gene for andre mennesker, lyder meldingen fra skovrideren.

Faktisk havde Skov- og Naturstyrelsen i første omgang givet et afslag på dette års ølstafet med henvisning til, at der også sidste år havde været problemer med hærværk og manglende oprydning i skoven efterfølgende.

Det er ikke lykkedes for Midtjyllands Avis at få en kommentar fra »Ølkongerne«, der tidligere har arrangeret stafet i Silkeborg.

Arrangementet har typisk fundet sted to gange om året og har samlet flere tusinde deltagere.