DET ER DIT VALG - KV21

Ny jernbane: Hvorfor er kommunen ikke interesseret i linjeføring C1?

7. oktober 2021, 12.49

JERNBANE »Kommunen er ikke interesseret i en linjeføring langs Nordskovvej.«

Så kort og kontant sammenfattes Silkeborg Kommunes holdning til linjeføringen på højhastighedsjernbanen mellem Aarhus og Silkeborg i referatet fra et møde, der blev afholdt i januar 2015 mellem embedsmænd fra kommunen og Trafikstyrelsen. Det viser en aktindsigt i kommunens dokumenter på højhastighedsjernbanen.

Lad os få C1-linjeføringen tilbage på forhandlingsbordet og med i VVM-undersøgelsen

Thomas Tonsberg Schlie (V)

Som borger i Sejs/Svejbæk er jeg noget overrasket over ordlyden i dette referat. Her har jeg og mange lokale ildsjæle efterhånden spurgt flere folketingspolitikere, hvorfor den såkaldte C1-linjeføring over Hårup og langs motorvejen og Nordskovvej ikke blev analyseret nærmere i forundersøgelsen fra 2016. Nu viser det sig så, at vi har spurgt de forkerte.

For det er vores egen kommune, der har ført an i argumentationen imod C1 og skubbet en jernbane forberedt til hastigheder op imod 200 km/t i vores retning. Som har udsigt til at skulle drøne tæt forbi bl.a. Sejs Skole, Multihuset og flere daginstitutioner.

Jeg vil gerne høre kommunens forklaring på, hvorfor der ikke er plads til en ensporet jernbane langs en firesporet motorvej og en almindelig landevej?

Det nye tracé igennem Linå Vesterskov vil komme til at medføre et endnu ukendt antal ekspropriationer i området, og de planlagte meterhøje støjmure risikerer at forandre byens udseende for altid. Det er en høj pris, som borgerne i kommunens tredjestørste byområde skal betale, fordi Silkeborg Kommune ikke er interesseret i en linjeføring langs Nordskovvej.

Lad os få C1-linjeføringen tilbage på forhandlingsbordet og med i VVM-undersøgelsen. Det vil jeg kæmpe for, og det forventer jeg faktisk også, at Silkeborg Kommune vil. Både før og efter kommunalvalget.

Indlæser debat...