Flere vacciner på vej til borgere over 65 år

9. januar 2021, 06.20

Inga Østergaard, som bor på Solhøj i Hammel, var den første til at få en vaccine i Favrskov Kommune. Nu bliver det snart endnu fleres tur. Foto: Favrskov Kommune

FAVRSKOV Indenfor kort tid kan borgere over 65 år, som modtager personlig pleje og praktisk hjælp i Favrskov Kommune, begynde at booke tider til corona-vaccination.

I denne uge har Region Midtjylland åbnet for booking af tider til de første vaccinationer til den målgruppe.

Sundhedsstyrelsen sender information til netop disse borgere via e-boks - eller med almindeligt brev, hvis man er undtaget digital post.

Borgere i Favrskov Kommune skal selv bestille tid til selve vaccinationen. Region Midtjylland vil løbende lægge ledige tider ud i takt med, at regionen modtager vaccinerne. I første omgang vil der være tale om et meget begrænset antal tider.

Borgere i målgruppen, som ikke på egen hånd eller med hjælp fra pårørende kan transportere sig til vaccinationscentrene, kan få tilbudt kørsel gennem Favrskov Kommune. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at blive transporteret liggende, så borgere, der har brug for det, får nærmere besked fra kommunen, når der er mere klarhed over mulighederne.

Der er etableret et vaccinationscenter i Randers, som Favrskov Kommune har tæt samarbejde med. BEC