Græs eller borgere?

2. juli 2021, 12.45

UDSTYKNING Kan Silkeborg kommune tjene flere penge ved at høste græs, end borgere der betaler skat?

Når jeg kører mod vest ad Vindingvej til Bryrup, ligger der på venstre hånd en græsmark op til vejen ned mod Fasanvejs-kvarteret. De tre ha er ejet af kommunen.

Det der undrer mig er, at kommunens ejendomsafdeling hellere vil dyrke græs på de 30.000 m2 kommunal jord mellem Vindingvej og Fasanvej ... er der kommunal jord i Thorning, Fårvang og andre lokalområder med minusvækst eller nulvækst, som ikke bliver brugt til at skabe nye og spændende boliger?

Erik Markvad

Silkeborg kommune vokser, flere og flere borgere flytter hertil. Der er lokalområder med befolkningsvækst, ja nogle områder med meget stor vækst. Fælles for disse områder er nybyggeri, med ejerboliger, lejeboliger, rækkehuse og parcelhuse. Jo flere valgmuligheder, jo flere tilflyttere.

Der er også lokalområder som stagnerer eller har minus vækst. Skovlandets Lokalråd sagde i klar tale op til den seneste kommuneplan, at det er et problem, at kommunen kun høster de lavthængende frugter og glemmer at sikre balance i befolkningsvæksten.

Det lokale engagement spiller ind. Som lokalråd rejste vi debatten, om at samle lokalområdets borgere til en bosætningsdag. Lørdag den 8. maj blev en fantastisk festdag i Skovlandet.

Foreningslivet præsenterede det bedste de kunne. Borgerne hejste Dannebrog i flagstængerne, flagallé i Bryrup Hovedgade, morgenkaffevelkomstsmøde, musik, garageloppemarked, og åbent hus på folkeskolen og børnehaven. Der blev præsenteret 23 kommende lejeboliger ned mod Bryrup Langsø, 10 kommende almene boliger i Bryrup midtby og 13 kommunale parceller på Skovvænget/Velling. Vi havde et eksemplarisk samarbejde med kommunens bosætningsenhed Silkeborg Kalder, dels i forberedelserne op til dagen og ikke mindst i opreklameringen af selve dagen.

Det der undrer mig er, at kommunens ejendomsafdeling hellere vil dyrke græs på de 30.000 m2 kommunal jord mellem Vindingvej og Fasanvej og det fører mig til spørgsmålet, er der kommunal jord i Thorning, Fårvang og andre lokalområder med minusvækst eller nulvækst, som ikke bliver brugt til at skabe nye og spændende boliger?

Indlæser debat...