Ung kok fra Silkeborg nomineret til prestigefuld talentpris

Hans Kjellsson, der er nyuddannet kok, var glad og stolt, da han fik beskeden om, at han er nomineret til Oluf Brønnums Fonds Talentpris

Udgivet:22. januar 2021, 12.48

Læsetid:2 minutter

Hans Kjellsson, der har været elev på Restaurant Hærværk i Aarhus, har fået interessen for madlavning fra barndomshjemmet i Silkeborg.

PRISUDDELING: De mange muligheder er noget af det, Hans Kjellsson fremhæver ved at være kok, og han har en stor drøm om at komme til Japan og arbejde.

- At jeg i dag arbejder på en japansk restaurant, håber jeg kan blive et springbræt til at komme til Tokyo. Det er mit mål lige nu, lyder det fra Hans Kjellsson fra Silkeborg, der er nomineret til Oluf Brønnums Fonds Talentpris, der uddeles til en nyudlært kok med et håndværksmæssigt talent ud over det sædvanlige - hvor vinderen ud over æren modtager et rejsegavekort på 50.000 kroner

Hans Kjellsson vil gerne dykke meget længere ned i den japanske madkultur.

- Jeg synes, deres specialisering er vildt spændende. Hvordan man får nudelsuppe ét sted, friterede ting et andet og grillede et helt tredje. Der er en kæmpe detaljeringsgrad, og dét synes jeg, det kunne være spændende at prøve kræfter med og dygtiggøre mig indenfor, fortæller Hans Kjellsson, der nu arbejder på Jah Izakaya & Sake Bar i København.

»Spise med Price«

Interessen for mad har han med fra barndomshjemmet i Silkeborg, hvor familien delte glæden ved god mad og ikke mindst at lave den.

- Programmer som »Spise med Price« fik mig til at opdage madens verden, og jeg kunne godt finde på at gå i køkkenet og prøve deres opskrifter, når jeg havde set endnu et program. Nogle gange lykkedes det, og andre gange gjorde det ikke, men det var fedt at stå i køkkenet og skabe noget med sine hænder, fortæller Hans Kjellsson.

At talentet er stort beviste han også som elev på Restaurant Hærværk, hvor han fra dag et var en arbejdsom og målbevidst elev.

Det er således ikke uden grund, at Hans Kjellsson er ét af de i alt fem talenter fra erhvervsskolerne i Holstebro, Aarhus, Silkeborg, Odense og Aalborg, der er nominerede til Oluf Brønnums Fonds Talentpris 2020 Vest.

- Der har indtil videre ikke været nogen tvivl om, hvorfor de pågældende kandidater har været nomineret. Deres engagement og drive brænder tydeligt igennem. Og derfor har det også været meget svært at finde vinderen, siger Anders Brønnum-Schou, der er bestyrelsesmedlem i Oluf Brønnums Fond og administrerende direktør hos Oluf Brønnum & Co., der med talentprisen ønsker at sætte fokus på de håndværksmæssige uddannelser - og i særdeleshed kokkefaget. MTL