Vicki Berlin ekskluderet fra det fine selskab: Det var nærmest ironisk

Den danske skuespillerinde Vicki Berlin står i det, der kan blive hendes internationale gennembrud med sin store rolle i "Triangle of Sadness".

Udgivet:25. september 2022, 08.00

Læsetid:5 minutter

- Jeg er lykkelig for, at jeg har fået denne her chance. Jeg turde nærmest ikke på det, før de sagde: "It's a wrap", da optagelserne var i kassen, fortæller Vicki Berlin. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN Side om side spankulerede hele castet til "Triangle of Sadness" ned ad den røde løber på Filmfestivalen i Cannes til verdenspremieren i maj på instruktør Ruben Östlunds længe ventede værk.

Men til den efterfølgende frokost blev fem ud af de otte, herunder Woody Harrelson, inviteret med. Resten af holdet, heriblandt danske Vicki Berlin, måtte sjoske hjem.

Et meget grotesk scenarie efter premieren på en film, som satirisk udstiller forskellen mellem fin og fattig.

- Det var nærmest ironisk. Jeg vidste ikke, om jeg skulle grine eller græde. Men i momentet var det også lidt trist og ubehageligt, for vi nåede aldrig rigtigt at få sagt farvel til hinanden. Det skete på et sekund, fortæller Vicki Berlin.

- Da filmen senere vandt Guldpalmen, var alle os skuespillere rejst hjem. Men nu er håbet, at vi kan se hinanden igen til Oscar-uddelingen, hvis vi når så langt og bliver nomineret.

Efter verdenspremieren i Cannes kan filmen nu endelig ses i Danmark.

I "Triangle of Sadness" stævner en luksusyacht ud med samfundets spidser ombord.

Men da en storm starter en kædereaktion af hændelser, og de overlevende ender på en ø, vender hierarkiet sig.

Her har penge ingen magt. Det har færdigheder.

I filmen spiller Vicki Berlin chefstewarden Paula.

Den danske skuespillerinde havde ikke set den færdige film før verdenspremieren i Cannes og var utroligt spændt på, hvor meget hun egentlig var med.

Og det er meget. Rigtig meget uden at røbe mere.

- Nogle af de andre roller er klippet ned. Det kunne lige så godt have været mig, så jeg blev meget glad for at se, at Ruben har brugt så meget.

- Det er jeg faktisk virkelig helt på røven over, siger Vicki Berlin bramfrit.

Adspurgt, om det giver selvtillid, svarer hun: afgjort.

- Det giver da et dejligt boost, især når jeg har været så nervøs hele vejen for, om jeg kunne gøre det godt nok, siger Vicki Berlin og fortsætter:

- Det har klart rykket ved min kunnen. Jeg har fundet ud af, at jeg egentlig kan meget mere, end jeg troede. Jeg har fundet ud af, at jeg skal gøre det, jeg kan mærke og tror på, siger hun.

Vicki Berlin har været i den danske underholdningsbranche i mange år.

Hun har lavet masser af satire og stået på revyscener overalt i landet. Men hun har også altid drømt om at udfordre sit talent i den mere dramatiske genre.

"Triangle of Sadness" er hendes store chance, og den lader hun ikke passere. Hun har fået en agent i London og har gjort plads i kalenderen, hvis der skulle dukke spændende muligheder op i kølvandet på premieren.

Det gælder både i Danmark og i udlandet.

Uanset hvordan fremtiden former sig, står optagelserne og verdenspremieren som noget ganske spektakulært for Vicki Berlin.

Vicki fra Hvidovre, som hun kalder sig selv.

Hun havde lånt en overdådig gallakjole og edderdyre smykker. Hun var så bange for, at de skulle blive stjålet, at hun rejste med dem inde på maven.

- Det var så fedt at stå i Cannes. Men det er også en helt anden verden. Efter Cannes ville jeg bare gerne tilbage Odense og spille sommerrevy igen og hygge mig med mine kolleger, hvor vi kan sidde og drikke en fadøl bagefter.

- Det kan jo noget begge dele. Men jeg ville ikke kunne være i den der verden konstant. Det er simpelthen for opstyltet til mig. Men skidesjovt at prøve! Og jeg er så glad for, at jeg ikke blev gokket ned, og smykkerne blev stjålet, siger hun med et grin.

Med sig i Cannes havde Vicki Berlin sin mand, instruktør Nikolaj Tarp, som hun tilskriver en vigtig andel af succesen.

Det var ham, der opfordrede hende til at tage til casting på filmen.

- Jeg kunne ikke forestille mig at skulle opleve det uden ham. Han er min klippe, og jeg elsker ham meget højt, siger Vicki Berlin.

- Selv når der sker sådan nogle ting, som at jeg ikke skal med til en frokost i Cannes, er det også ham, der får mig ned på jorden igen. Han er fuldstændig fantastisk og har været med mig hele vejen. Filmen betyder også utroligt meget for ham.

"Triangle of Sadness" har ikke blot bjergtaget juryen i Cannes, men også mange anmeldere, som har drysset stjerner over filmen.

Midt i euforien har en tragedie ramt holdet.

For under en måned siden døde det 32-årige stortalent Charlbi Dean af pludseligt opstået sygdom og har efterladt familie, venner og kolleger i sorg og chok.

Det er et ubærligt tab, siger Vicki Berlin.

- Det er fuldstændig forfærdeligt. Jeg har ikke ord for det. Jeg har været afsindigt ked af det. Jeg var meget tæt på Charlbi. Vi lavede utroligt meget sammen. Tog på ture, lavede mad, hyggede os. Jeg passede også hendes lille hund, fortæller Vicki Berlin.

- I forhold til den måde, vi blev skilt fra hinanden på i Cannes, føles det fuldstændig grotesk, at jeg aldrig skal se hende igen. Hun var et fuldstændigt menneske. Hun var også afsindig stolt af filmen, så hun ville ikke have ønsket, at vi ikke skulle fejre den og promovere den. Det ville ikke være i hendes ånd.

"Triangle of Sadness" kan ses i biograferne landet over.

/ritzau/

The 75th Cannes Film Festival - Photocall for the film Jean-Christophe Folly, Vicki Berlin, Woody Harrelson, Ruben Östlund og Charlbi Dean i Cannes, hvor "Triangle of Sadness" havde verdenspremiere tilbage i maj. - Det var et cirkus, men skidesjovt at prøve, lyder det fra Vicki Berlin. (Arkivfoto). Stephane Mahe/Reuters
Vicki Berlin, Nikolaj Tarp Vicki Berlin tilskriver sin mand, instruktør Nikolaj Tarp, en vigtig andel af rollen i "Triangle of Sadness". Det var nemlig ham, der opfordrede hende til at tage til casting. - Han er min klippe, og jeg elsker ham meget højt, siger Vicki Berlin. (Arkivfoto). Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
FRANCE-FILM-FESTIVAL-CANNES Få måneder efter verdenspremieren på "Triangle of Sadness" døde skuespillerinden Charlbi Dean af pludselig sygdom i en alder af 32 år. - Det er fuldstændig forfærdeligt. Ubærligt. Jeg har ikke ord for det. Jeg har været afsindigt ked af det. Jeg var meget tæt på Charlbi, fortæller Vicki Berlin. (Arkivfoto). Valery Hache/Ritzau Scanpix

Indlæser debat