Vi skal sætte skub i udviklingen

Udgivet:12. november 2021, 10.34

Læsetid:1 minut

Af Hanne Smedegaard Formand for Landsbyrådet i Favrskov Kommune og byrådskandidat for Venstre

LANDSBYPOLITIK Covid-19 har sat en ny retning, der peger mod bosætning, hvor der er lys og luft. Vi skal bruge den nye trend til at rykke udviklingen ud i vores centerbyer, landsbyer og landdistrikter med plads til såvel erhverv som bosætning, fællesskab, naturoplevelser og kommunal service tæt på borgeren, og vi skal være modige til at tænke nyt, for vi har mulighederne i Favrskov.

Er du potentiel tilflytter til Favrskov og ønsker at vide lidt om kommunen, kan du på hjemmesiden under »Fakta om Favrskov Kommune« læse, at kommunen består af de fire hovedbyer, om hvordan kommunen blev dannet, om baggrunden for kommunens navn, om areal, antal indbyggere, højeste punkt etc.

Men ikke et ord om at vi har 41 centerbyer og landsbyer.

Hvordan skal vi så kunne forvente, at potentielle borgere bliver interesseret i at flytte på landet i Favrskov. Og ser vi ind i befolkningsprognosen, vil der være et fald i antal indbyggere uden for hovedbyer og centerbyer på små 7% inden for de næste 10 år.

Vi skal derfor have revideret landsbypolitikken fra 2009 og have udarbejdet en overordnet strategi for udvikling i landsbyer og landdistrikter med mål, handleplaner og milepæle, som skal indgå på lige fod med øvrige strategier og større udviklingsplaner. Og så skal landsbyrådet styrkes både politisk og administrativt, hvis vi reelt ønsker udvikling af hele kommunen.