Læserklubben tager til bjergtagende Tyrol i sensommeren

Med base i charmerende Zell am See oplever vi Østrig 20.-27. september, når det er allerbedst

Udgivet:09. juni 2019, 06.00

Læsetid:5 minutter

Enestående og idylliske udsigter garanteres på denne læserrejse til Tyrol.

Lone Henningsen
Læserklub-ansvarlig| lgh@herningfolkeblad.dk

4 år siden

Majestætiske alper og spejlblanke søer byder os velkommen.

Sensommeren er som oftest pragtfuld i bjerglandet. Luften er lun og har alligevel den skarphed, der fortæller, at om lidt skifter vi årstid.

Alpernes forrevne tinder og vilde bjergnatur har en nærmest magisk tiltrækningskraft på danskerne. Her finder vi de himmelstræbende bjerge, og overalt i de dybe dalstrøg ligger charmerende og blomsterprydede landsbyer som perler på en snor.

Den dejlige og gæstfrie befolkning, der også kendetegner Tyrol, fuld­ender billedet af det perfekte rejsemål.

Med Skave Turistfart og Nielda Hejlesen som formodet rejseleder samler bussen rejsende op i Herning, Hammerum, Ikast og Silkeborg mellem klokken 7 og 8. På vej mod syd får vi serveret kaffe og rundstykker.

Med passende pauser undervejs når vi Hotel Eydt i Kirchheim, hvor den danske kromutter venter os med et godt hjemmelavet måltid.

Omgivet af bjerge

Lørdag efter morgenmaden fortsætter vi turen til Østrig, hvor vi skal bo i Zell am See - landets måske hygge­ligste ferieby omgivet af bjerge og grønne bakker.

Vi bor på det dejlige familieejede Hotel Lebzelter lige i hjertet af byen. Bussen kan ikke køre helt til døren på grund af den centrale beliggenhed, så vi skal derfor gå cirka 200 meter til hotellet. Bagagen bliver dog transporteret.

Aftensmaden serveres i hotellets restaurant, hvor der er lagt vægt på traditionelle egnsretter af lokale råvarer. Her er man stolte af regionen, og mange opskrifter er overleveret gennem generationer, så det bliver helt sikkert en kulinarisk oplevelse.

Vi har halvpension fra aftensmad første dag til morgenmad på afrejsedagen.

Man kan nyde aftenen på hotellets solterrasse med tilhørende bar.

Naturskøn sejltur

Søndag skal vi finde ud af, hvorfor Zell am See af mange bliver betragtet som den smukkeste by i hele Østrig.

Byen er ganske unik og ligger mellem gletsjer, bjerge og søen. At disse naturelementer ligger så tæt på hinanden, giver Zell am See en helt speciel status i Østrig.

Vi ser også byen fra søsiden, hvorfra vi til fulde kan indtage det bjergfulde område og byen.

Tid til at nyde på egen hånd inden aftenens måltid på hotellet.

Mandagen byder på en sand panoramatur med storslåede og naturskønne op­levelser. Vi kører gennem de betagende bjerglandskaber ad den berømte Grossglockner-højalpevej, Østrigs højeste pasovergang med de mange hårnålesving. Vejen er kendt for at være en af de smukkeste og mest imponerende bjergveje i hele Europa.

Vi ender ved Kaiser-Franz-Josefs-Höhe, hvor vi med garanti betages over den sublime udsigt til landets højeste bjerg.

På tilbageturen oplever vi igen den enestående natur med idylliske alpebyer og den helt særlige ro, man finder i disse smukke omgivelser.

Aftensmåltid på hotellet, hvor vi over maden kan genopleve dagen med hinanden.

The Sound of Music

Tirsdag: I dag fejres St. Rupert Festivalen i Salzburg, Mozarts fødeby, og det skal vi i hvert fald ikke gå glip af.

Siden det 14. århundrede har denne årlige festival, der varer en hel uge, været utrolig populær. Det er en helt speciel og fantastisk oplevelse at feste her omgivet af den barokke arkitektur i de gamle bydele og med den majestætiske Hohensalzburg-fæstning over byen.

De lokale klæder sig i traditionelle dragter, og hele byen summer af fest og farver. Hele scenariet minder faktisk om den skønne musical »The Sound of Music«, der også foregår her.

Bussen kører til centrum, og vi går til fods resten af dagen og på egen hånd. Vores rejseleder fortæller om byens attraktioner, den rige kulturarv og grunden til, at den gamle bymidte blev sat på Unescos verdensarvliste -alt inden ankomsten, så alle på forhånd er godt rustede til dagens eventyr.

Retur på hotellet sen eftermiddagen i god tid til aftensmaden.

Op på toppen

Onsdag er dagen, som alle højde­elskere sætter stor pris på.

Vi skal med svævebane til toppen af en af landets flotteste alper, nemlig Kitzsteinhorn. Vi kommer op til knap en halv kilometer fra toppen. Tør man komme højere op, er der også mulighed for det. Uanset hvor langt man vælger at komme, vil oplevelsen helt sikkert tage pusten fra os.

Kitzhorn var det første gletsjer­område i Østrig og er ideelt til skisport om vinteren og vandreture om sommeren.

Den første lift hertil blev åbnet i 1965, og lige siden har stedet med den uspolerede natur været populært hele året rundt for såvel lokale som turister.

Vi nyder vores sidste middag og aften på hotellet.

Torsdag efter morgenmaden pakker vi bussen og kører ad en anden rute op gennem Østrig og Tyskland til vores overnatningshotel, som på hjemrejsen ligger i Dieskau i Midttyskland.

Aftensmad på hotellet og måske en lille aftenslentretur.

Fredag fortsættes hjemturen og med et stop ved grænsekioskerne er vi tilbage i Midtjylland først på aftenen.

Og prisen er ...

Prisen for denne dejlige uge er for avisens abonnenter 5595 kroner i dobbeltværelse, mens ikke-abonnenter kan deltage for 5795 kroner. Eneværelsestillæg på 500 kroner.

Prisen inkluderer:

Buskørsel i moderne langtursbus

Erfaren rejseleder hele vejen

Kaffe og rundstykker på udrejsen

Overnatning på ud- og hjemrejse med halvpension

Fem nætter på 4* hotel i Zell am See med halvpension

Udflugtsprogram inklusive naturlige entréer

Skatter og afgifter

Tilmelding til Læserklubben

I Zell am See bor deltagerne på det hyggelige Hotel Lebzelter i hjertet af den hygge­lige ferie­by, der er omgivet af bjerge og grønne bakker.
En af udflugterne går til Mozarts fødeby, Salzburg, hvor der på dette tidspunkt er festival. En rigtig skøn oplevelse at få med.