112

Brandmand på hospitalet efter brand i Horn

Brandmand blev forbrændt på hænderne

Udgivet:13. august 2020, 14.39

Læsetid:1 minut

Dronefoto af branden i Horn. Foto: Peter Erfurt

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

3 år siden

HORN En brandmand fra Brand og Redning i Fårvang blev torsdag middag kørt på hospitalet med forbrændinger på hænderne efter en gårdbrand på Trehøjevej i Horn ved Fårvang.

Branden opstod i en mejetærsker, men ifølge operativ chef hos Midtjysk Brand og Redning, Jesper Hesselberg, spredte ilden sig til en større halmbunke, hvilket betød, at der var risiko for, at branden spredte sig til nogle staldbygninger med kreaturer.

- Det var en lidt større brand end normalt. Under slukningsarbejdet blev en brandmand lettere forbrændt på hænderne. Det var ikke noget kritisk, men noget, der skulle behandles på hospitalet. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget, om hvordan det skete, da arbejdstilsynet nu også skal ind over, siger Jesper Hesselberg.

Han blev tilkaldt, fordi der var personskade til branden. Indsatsleder var Anders Simonsen fra Midtjysk Brand og Redning.

Jesper Hesselberg konstaterer, at halmbrande er svære at slukke.

- Det er flere elementer i det. Først gik der ild i mejetærskeren, og derefter gik der delvist ild i en staldbygning. Den del blev slukket, men så gik der brand i et halmoplag udenfor. I øjeblikket kæmper de for at få halm kørt væk, for så snart vi sprøjter vand på noget, der er så varmt, udvikler det meget røg. Det er en længere proces, når der går ild i halm. Allerhelst vil vi lade det brænde ud, men her skal vi have det kørt ud på marken, siger den operative chef.