Mediehusene Midtjylland udvider aktiviteterne: Opkøber to ugeaviser

Mediehusene Midtjylland føjer to nye ugeaviser til porteføljen af udgivelser

Udgivet:02. juni 2023, 09.41

Læsetid:2 minutter

Markedsdirektør Jens Bundgaard Poulsen fra Skive Folkeblad.

Hans Krabbe
Chefredaktør

4 måneder siden

SILKEBORG Koncernen Mediehusene Midtjylland, der består af dagbladene Midtjyllands Avis, Herning Folkeblad og Skive Folkeblad samt en række ugeaviser, udvider nu aktiviteterne. Det sker med købet af de to ugeaviser Salling Avis og Spøttrup Ugeavis.

Midtjyllands Avis’ søsteravis, Skive Folkeblad, driver ugeaviserne videre. Skive Folkeblad har siden 2020 været en del af Mediehusene Midtjylland, og sammen med medarbejdere på Salling Avis vil Skive Folkeblad fortsætte ugeavisen, der udkommer i Salling, Spøttrup og på Fur, og den sidste uge i hver måned har et ekstra stort oplag med yderligere udgivelse i Skive og Nykøbing Mors.

I det udvidede dækningsområde har Salling Avis et oplag på 27.000 eksemplarer. Spøttrup Ugeavis, der i dag er et ugentligt tillæg i Salling Avis, fortsætter også.

- Mediehuset Skive Folkeblad ser positive muligheder i udgivelsen af Salling Avis/Spøttrup Ugeavis. Både redaktionelt og annoncemæssigt er det vigtigt, at Skiveegnen har attraktive medier for annoncører og læsere, og det gælder både på print og digitalt. Skive Folkeblad har stor erfaring med både dagblad, ugeaviser og digitale udgivelser, og vi er glade for, at Salling Avis og Spøttrup Ugeavis nu bliver en ny del af mediehusets udgivelser, forklarer markedsdirektør Jens Bundgaard Poulsen fra Skive Folkeblad.

Sikrer lokal dækning

Nuværende ejer og ansvarshavende redaktør på Salling Avis, Thorkil Christensen, siger om salget af Salling Avis/Spøttrup Ugeavis:

- Efter 20 år med udgivelse af Salling Avis og lidt færre med Spøttrup Ugeavis er det rart at kunne overlade udgivelserne til Skive Folkeblad og Mediehusene Midtjylland. I dag er det desværre ikke en selvfølge, at alle dele af landet har egen ugeavis med annoncer og lokale nyheder. I de senere år er der gjort et stort indhug i antallet. Salling Avis og Spøttrup Ugeavis har klaret skærene, og med salget til Skive Folkeblad sikrer vi fortsat udgivelse af de aviser, som vi gennem årene har lagt mange kræfter i, og som vi fra læserundersøgelser ved, at mange i Salling, på Mors og i Skive ser frem til at modtage.