Torbjørn fra Bryrup på rablende skør rejse

Torbjørn Pedersen, der stammer fra Bryrup, er på sjette år på vej Jorden rundt. Han har sat sig for som den første i verden at besøge alle verdens lande i ét stræk - og uden at flyve

15. april 2019, 15.57

Torbjørn i verdens største saltørken, Salar de Uyuni, da han nåede Bolivia i 2014 og optog en sjov video af sig selv på den særprægede slette. ?Privat foto

BRYRUP/TOKYO - Han er rablende skør, men det skal nok lykkes.

Sådan tænkte Torben Pedersen fra Bryrup, da han 10/10 2013 klokken 10.10 vinkede farvel til sønnen Torbjørn, der drog ud i den store verden på sit livs eventyr.

Han er derude endnu, for nu 40-årige Torbjørn Pedersens eventyr er en jordomrejse, som ingen andre har foretaget før ham: Han vil besøge alle lande i hele den store, vide verden uden at flyve - og uden på noget tidspunkt at vende tilbage til sit hjemland, før han har været i alle verdens 203 lande.

Ja, du læste rigtigt.

Og hans »gamle« far ser ud til at få ret, for lige nu er Torbjørn i Japan, der er land nummer 178 på listen, og på torsdag sejler han fra Tokyo til næste stop: Taiwan.

Det betyder, at han forventer at nå i mål engang i løbet af 2020, hvor han kan krydse grænsen til Danmark for første gang siden den oktoberdag for fem et halvt år siden, da han efter et besøg ved Dybbøl Mølle steg på bussen til Sønderborg og herfra tog toget til Hamborg.

Uafbrudt rejse...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben