Foreningens mest rutinerede medarbejder: Det begyndte med håndskrevne lønsedler

Dorte Kier runder 20 år som regnskabschef hos Danish Export Association i Silkeborg og er dermed foreningens mest rutinerede medarbejder

Udgivet:30. januar 2023, 11.30

Læsetid:2 minutter

Dorte Kier har være med hele vejen igennem i Danish Export Association. Fra en lille taglejlighed i Nygade i Silkeborg til nutidens moderne lokaler i Lysbro.

1 måned siden

PORTRÆT: Det er få, der kender Danish Export Association i Silkeborg lige så godt som Dorte Kier.

Med sine 20 år i foreningen er hun den mest rutinerede medarbejder, og gennem alle årene har hun som Head of Finance, haft styr på foreningens økonomi.

Og det har været 20 år med fart på. Da Dorte Kier i 2003 trådte ind ad døren til det, der dengang hed Dansk Eksportforening, lå kontoret i en lille taglejlighed i Nygade i midten af Silkeborg. Her sad der fem medarbejdere, og lønsedlerne blev skrevet i hånden. I det lille sekretariat var man fælles om opgaverne, så selv om Dorte var ansat som regnskabschef, var der også telefoner, der skulle besvares, korrektur, der skulle læses og mange andre opgaver, der skulle løses i fællesskab.

På det tidspunkt var der et generationsskifte på vej i foreningen, og med ansættelsen af en ny direktør i 2004 kom der skub under udviklingen. Under Ulrik Dahls ledelse voksede foreningen fra de dengang 400 til i dag 700 medlemmer.

Medarbejderskaren voksede

Det betød samtidig, at medarbejderskaren voksede støt fra de fem til nu 40 ansatte, og den slags vokseværk var der ikke plads til i taglejligheden på Nygade.

Så først rykkede sekretariatet til Tværgade i midtbyen og senere i endnu større rammer på Glarmestervej, inden Danish Export Association, som foreningen undervejs havde skiftet navn til, i 2016 flyttede ind i Eksportens Hus i Lysbro.

Der er altså sket ikke så lidt i de 20 år, Dorte Kier har stået i spidsen for at få budgetterne til at spille i Danish Export. Når man går fra at deltage i 3-4 messer årligt til at arrangere i omegnen af 100 aktiviteter i form af eksportfremstød, delegationsture, netværksmøder og kurser, og når medlemsskare og medarbejderstaben vokser, er der hele tiden nyt at se til for den økonomiansvarlige.

I dag tæller økonomiafdelingen i alt tre medarbejdere, og det med de håndskrevne lønsedler er for længst fortid. Bilagsmapper er erstattet af digitale løsninger, og lige om hjørnet venter implementeringen af et nyt ERP-system, som skal optimere alt det regnskabsmæssige både for økonomiafdelingen og resten af Danish Export.

Født og opvokset i Silkeborg

Dorte Kier er uddannet revisor og har, før hun kom til Danish Export Association, arbejdet i revisionsfirmaer. Hun er født og opvokset i Silkeborg, og efter at have tilbragt nogle år i København vendte hun hjem til Silkeborg, hvor hun bor i dag.

Når Dorte Kier ikke holder styr på finanserne i Danish Export, nyder hun gå- og cykle-ture. Familie og venner fylder også meget i Dortes liv. Hun er gift med Lars, og sammen har de to voksne sønner. Sønnernes sport har altid været et samlingspunkt, og det er det fortsat den dag i dag, hvor den ene spiller håndbold på eliteplan, og det bringer familien vidt omkring til håndboldhaller. MTL

Indlæser debat