Midtjyske Meninger: Det dufter af superliga

10. maj 2021, 12.34

Foto: Martin Ballund

Det ser godt ud for SIF angående chance for oprykning til Superligaen. Det er superflot og navnlig er det flot, at chancen for oprykning er skabt med fremadrettet, positiv fodbold.

Så jeg skal ind og se kampen lørdag mod HB Køge. Det kan blive en festdag. Med mig på Mascottribunen, har jeg en kammerat fra Nordsjælland og hans fodboldspillende teenagedatter, mit gudbarn, der som sit store fodboldidol har SIF’s nr. 10 - Magnus Mattsson!

Og så er det, jeg får den tanke - hvad nu, hvis Kent og Mette byttede roller for en dag. Så Mettes indflydelse ikke stoppede ved kridtstregerne, men det var hende, der skulle styre begivenhederne inde på banen også. Som cheftræner

Ole Krabbe

På billetten kan jeg læse, at Mette har bestemt, at disse retningslinjer er gældende, når man er tilskuer:

Bliv så vidt muligt på din anviste plads under kampen. Vend ryggen til de andre, hvis du er nødsaget til at forlade din plads. Orienter dig om din rute. Undgå kram, highfives og kontakt. Tag hensyn ved jubel, sang og råb.

Og så er det, jeg får den tanke - hvad nu, hvis Kent og Mette byttede roller for en dag. Så Mettes indflydelse ikke stoppede ved kridtstregerne, men det var hende, der skulle styre begivenhederne inde på banen også. Som cheftræner.

Med Mette på bænken:

»Ikke over midten«. Det er for farligt. Vi pakker os omkring feltet og lodser væk. Vi spiller ekstremt forsigtigt. Ja det er det vi gør! Spiller ud fra et ekstremt forsigtighedsprincip. Vend ryggen til de andre og hold jeres pladser. Løb præcis den rute i har fået anvist. Ingen kontakt. Alle mand på egen banehalvdel. Og ingen jubelscener. Så kan vi måske få 0-0.

»Det er altså ikke særlig sjovt at spille fodbold på den måde«, siger én af spillerne i pausen. Træneren skriger, mens øjnene bliver onde: »Sig mig - tror du vi er her for at have det sjovt? Alle, der ser ud til at have det sjovt eller nyde nuet, bliver sat af holdet - sådan er det med mig som cheftræner.«

Nu kommer politiet. Træneren har haft mistanke om, at én af spillerne har spillet uden benskinne og har derfor tilkaldt ordensmagten. Den er god nok. Ingen benskinne og spilleren får på stedet en bøde på kr. 2.500. Dommeren læger ti minutter til og kampen genoptages. Stadig 0-0.

Jeg tørrer svenden af panden og sætter Kent på bænken igen. Den anden tanke er ikke til at holde ud. »Vi skal turde at spille positiv fodbold med risiko. Nej tak til lange bolde. Hellere dø med støvlerne på end ændre stilen«.

Jeg glæder mig til lørdag. Med Kent på bænken.

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.

Indlæser debat...