Rutinerede profiler står bag Prowi: Nu vil de igen skabe ny it-succes

Nystartet softwareselskab er parat til at hjælpe virksomhederne med yderligere automatisering i forbindelse med lønudbetalingerne

Udgivet:22. november 2022, 14.00

Læsetid:4 minutter

Fra venstre Morten Ditmer, Søren Holm, Mathias Salomonsson og Peter Haahr Rasmussen. Sammen satser de erfarne erhvervsfolk på nystartet softwareselskab i Silkeborg.

Jakob Munk Schmidt
Journalist
Jakob Stigsen Andersen
Fotograf

10 måneder siden

De har alle fire gjort det før. Nu gør de det igen, Mathias Salomonsson, Morten Ditmer, Søren Holm og Peter Haahr Rasmussen.

Sammen har den driftige kvartet startet firmaet Prowi ApS, som tilbyder virksomhederne et softwaresystem med automatisering af beregningerne ved provisionslønnede ansatte og ved udbetaling af bonusløn.

Med Prowi er jeg tilbage ved noget, som jeg virkelig synes er sjovt. De andre er nogle virkeligt dygtige mennesker, som det er et kæmpe privilegium at arbejde sammen med
Morten Ditmer

Projektet er stadig i sin indledende fase.

Men planen og visionen er klar:

Om et års tid er Prowi en arbejdsplads i Silkeborg med cirka 15 ansatte, og længere ude i fremtiden må det selvfølgelig gerne blive meget større endnu.

At det kommer til at ske, tvivler man i grunden ikke så meget på, når man sidder overfor Mathias Salomonsson, Morten Ditmer, Søren Holm og Peter Haahr Rasmussen og lytter til deres historier hver især.

Sidstnævnte er eneste ikke-silkeborgenser.

Fodbold som fællesnævner

Peter Haahr Rasmussen med de sjællandske rødder bor i Beder syd for Aarhus.

Tidligere var han med til at stifte softwareselskabet Intempus ApS, en succesvirksomhed, som siden maj i år har været en del af den meget større Visma-koncern.

Peter Haahr Rasmussen beskæftiger sig med investeringer og er direktør i Prowi, hvor medlemmerne kender hinanden sådan lidt på kryds og tværs.

For de tre silkeborgensere er fodbolden blandt fællesnævnerne.

- Søren, Morten og jeg har alle investeret i Holger Kristiansens projekt med Young Boys på Søholt i Silkeborg. Herfra kender vi hinanden, fortæller Mathias Salomonsson.

Idéen til Prowi blev for alvor konkret over en frokost på Restaurant Kohalen i Aarhus.

Peter Haahr Rasmussen, Mathias Salomonsson og Søren Holm spiste bøfsandwich og talte hinanden varme på projektet.

Efterfølgende kontaktede trioen Morten Ditmer, som også var på. Erhvervsmanden fra Virklund har været succesrig selvstændig i en lang årrække med forskellige virksomheder i Aarhus, heriblandt First Agenda.

Dygtige mennesker

Konsulent-firmaet Ditmer - ligeledes i Aarhus - ejes i dag af Visma-koncernen, og Morten Ditmer udtrådte sidste år.

- Jeg har investeret i forskellige virksomheder, hvor jeg også sidder i bestyrelsen. Med Prowi er jeg tilbage ved noget, som jeg virkelig synes er sjovt. De andre er nogle virkeligt dygtige mennesker, som det er et kæmpe privilegium at arbejde sammen med, fastslår Morten Ditmer.

Mathias Salomonsson er fra Sejs-Svejbæk og bor med sin familie i Hvinningdal.

Sammen med kompagnonen Thomas Andersen startede han softwarefirmaet Webshipper i Silkeborg.

Det udviklede sig på få år til en succes, og Mathias Salomonsson og Thomas Andersen solgte i 2021 Web-shipper til en udenlandsk koncern.

Søren Holm fra Sydbyen i Silkeborg har fortid hos blandt andet Pixelz ApS med speciale i digital billedredigering for blandt andet store koncerner som Ecco og Bestseller.

Pixelz har redigeringsfolk ved skærmene i Vietnam og andre steder i verden. Hver dag behandles tusindvis af fotos.

- I dag har jeg solgt mine sidste Pixelz-aktier. Efterfølgende har jeg lavet forskellige investeringer i nogle mindre firmaet. Jeg har også være lønmodtager, men jeg har fundet ud af, at det jeg brænder for, er at starte noget nyt op selv. Vi har ild i øjnene, og det er sjovt at gøre det her sammen med nogle sjove og fantastiske mennesker, siger Søren Holm, som efter Pixelz-tiden i en periode var ansat i Webshipper hos Mathias Salomonsson.

Han er manden som det sidste halve års tid har opbygget den tekniske side af Prowi-platformen.

Udvikles fra Silkeborg

Også Morten Ditmer har stor erfaring med software-udvikling.

- Prowi skal først og fremmest være en virksomhed, hvor det er sjovt at være. Det er virkelig vores store ambition, og os fire har det sjovt sammen, siger Morten Ditmer.

- Det skal være et vækstfirma, som vil udvikle sig her fra Silkeborg, tilføjer Søren Holm.

Fremtidens Prowi-adresse i byen er man fortsat på udkig efter.

- Jeg tror på, at det er en kæmpe fordel ved at placere virksomheden i Silkeborg frem for i Aarhus. Silkeborg er et meget bevidst valg, siger Peter Haahr Rasmussen.

Erfaringen fra Webshipper er, at det sagtens kan lade sig gøre at tiltrække it-udviklere til en Silkeborg-virksomhed.

- Da vi flyttede Webshipper fra Aarhus til Silkeborg, frygtede vi, at vi aldrig ville få fat i en udvikler. Men vi fandt jo ud af, at folk vestfra, som gerne ville arbejde med vores teknologier, ikke gad køre hele vejen til Aarhus. Derfor blev det en kæmpe fordel for os at være i Silkeborg fortæller Mathias Salomonsson.

Prowi-folkene tvivler ikke på, at der findes et marked i forhold til deres system med at automatisere beregningerne ved ansattes provisionsløn og bonusløn.

- I USA er det kæmpestort allerede. Og i flere andre lande eksisterer lignende systemer. Men der findes ingen nordisk model, og vores mål er at blive størst her. Vi vil eje Skandinavien, fastslår Søren Holm.

Ejerkredsens enorme netværk er blandt softwarefirmaets vigtige fortrin.

- Vi er allerede i gang med at sælge. Derfor kommer vi til at flytte os hurtigt, siger Morten Ditmer.

- Nu skal vi lige have de første 10 kunder i hus - allerhelst kunder herfra Silkeborg, tilføjer Peter Haahr Rasmussen med smil på læben.

Prowi-kvartetten fandt sammen efter, at den første idé opstod over en bøfsandwich på Restaurant Kohalen i Aarhus.