Nordskovvej og trafiksikkerheden

21. september 2019, 08.05

VENSTRESVINGSBANER Den 19. september svarer kommunes vej- og trafikchef Flemming Frøsig Christensen på mit læserbrev på om Nordskovvejs farlige vejkryds til millioner. Jeg har takket jer i en mail for altid hurtige svar. Men du glemmer at oplyse læserne om et meget vigtigt ubesvaret spørgsmål:

Hvor mange højresvingende bilister fra Frederiksberggade til Nordskovvej. Og hvor mange venstresvingende fra Nordskovvej ind på Frederiksberggade?

Men jeg kan godt forstå, at du undviger at tage dette med. Der findes ganske enkelt ingen tal herpå. Nøjagtigt det samme gør sig gældende nede i Østergadekrydset. Hvor kommer bilerne fra, der skal ad Århusvej? Man har lagt kabler ud til trafiktælling, men ikke ofret de sidste kroner på at finde ud af, hvor kommer bilerne fra, og hvor skal de hen. Det er ikke nogen dyr undersøgelse i et vejprojekt til langt over 100 mio. kroner. Men har I de tal, så læg dem offentlig frem!

Du skriver, at hvis der med to svingbaner mod forventning opstår en kø af venstresvingende biler ind over jernbanen i myldretiden, har I mulighed for at justere lyssignalet ved Lyngbygade. På den måde kan vi sikre, at der ikke opstår farlige situationer ved jernbanen. - Nej, den forklaring tror jeg ikke på. Jernbanebommene går ned uanset hvad.