Asylansøgere på kursus i personlig og trafikal adfærd

For mig er fakta og information nøgleord, siger Kærshovedgårds enhedschef Casper Månsson efter onsdagens møde om samskabelse

Udgivet:10. marts 2018, 08.30

Læsetid:4 minutter

Bording-Kærshovedgård Sociolog og projektleder Ane Friis, der er ansat ved Det Kriminalpræventive Sekretariat hos Midt- Og Vestjyllands Politi, er godt tilfreds med afviklingen af mødet i Bording Hallen onsdag, hvor godt og vel 40 mennesker arbejdede sammen om forslag til, hvordan trygheden kan øges omkring Udrejsecenter Kærshovedgård.

- Jeg er glad for, at vi på trods af et meget svært emne formåede at følge spillereglerne ved netop at respektere de forskellige perspektiver og fokusere på fremtiden ved at vælge at se muligheder. Mange tak for det, lød rosen dagen efter fra projektlederen til deltagerne.

Også Casper Månsson, der er enhedschef på Kærshovedgård, har rosende ord til overs for arrangementet.

- Jeg blev bekræftet i, at vi ved samarbejde kan få skabt forståelse for hinandens udfordringer og mulige løsninger. For mig er »fakta og information« nøgleord fra onsdagens møde. Det er afgørende i forhold til accept af beboerne på Kærshovedgård. Det var også glædeligt at konstatere, at vi på Udrejsecenteret rent faktisk har påbegyndt arbejdet med flere af de forslag, der kom frem. Blandt andet arbejder vi med beboernes adfærd, hvor særligt den høje stemmeførelse bliver italesat. Kø-kultur - at udsætte egne behov - er i fokus i forbindelse med servering af mad i kantinen og udlevering af effekter fra vores depot. Hertil kommer, at Røde Kors og Politiet afholder kurser i trafikal adfærd. Endelig er Kriminalforsorgen ved at udarbejde en ny hjemmeside, hvor myndighedssamarbejdet bliver tydeligere, og hvor alle, der måtte have interesse, kan finde fakta og information omkring livet på og omkring Kærshovedgård, fortæller Casper Månsson.

Nogle af temaerne...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind