Når Rune tager mundbindet af

15. august 2020, 09.33

VALGKAMP Når man endnu ikke er sikker på at blive socialdemokraternes borgmesterkandidat, så må man hellere puste sig op og markere sig mod den nuværende borgmester. Det vælger Rune Kristensen så at gøre ved at udnytte en sundhedskrisen, som i Silkeborg er tiltagende, ved at kritisere at vores borgmester tør sætte spørgsmålstegn ved sundhedsmyndighedernes ubegrundede anbefalinger. I nogle partier makker man ret, man stiller ikke spørgsmål, man betaler måske partiskat og indgår i et rotationssystem. Det sidste er dog selv for ekstremt for Socialdemokratiet, men det bliver måske indført med Rune i spidsen?

Steen Vindum har som byens politiske chef ikke bare ret, men også pligt til at spørge hvad befolkningen gerne vil have et fornuftigt svar på. At Steen har den frækhed at udnytte sin position som borgmester til at gøre det, er på alle måder modigt og viser lederskab i en krisetid.

Som den (måske) kommende borgmesterkandidat, Rune Kristensen, skriver:

»Sundhedsmyndighederne kommer med deres anbefalinger, fordi de mener, det er det bedste for kommunens borgere. Længere er den ikke«.

Det lyder som noget fra de gamle DDR/Sovjet-dage, hvor ingen skulle prøve at stille spørgsmål til staten/unionen.

Dog var straffen i de fejlslagne og hedengange stater mange års fængsel og ikke et læserbrev i MJA.

Jeg kan også sagtens være uenig med Steen og andre V-folks meninger eller beslutninger, det må man nemlig gerne være i et parti, hvor der er højt til loftet og langt til døren. Jeg sætter spørgsmålstegn ved alt jeg ikke helt forstår, det er både sundt og lærerigt.

God valgkamp Rune. Spar krudtet, der er 15 måneder endnu.