Eleverne vil være som Mette på Sølystskolen i Silkeborg: Nu modtager hun en undervisningspris

Mette Mellerup fra Sølystskolen i Silkeborg modtager Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris 2022 vest for Storebælt

Udgivet:06. april 2022, 10.46

Læsetid:2 minutter

Mette Mellerup brænder for undervisningen i naturfag, hvilket naturligvis kommer eleverne til gode, og det har hun ny fået en fornem pris for. - Jeg bliver meget beæret over, at nogen har lagt mærke til mit arbejde i en sådan grad, at de har valgt at indstille mig til at modtage en pris for det, siger hun.

PRISMODTAGER: »Når jeg bliver stor, vil jeg være lige som Mette. Jeg vil gå i kjole, have langt hår og være mega god til naturfag.«

Når eleverne på Sølystskolen i Silkeborg siger sådan om deres naturfagslærer Mette Mellerup, ved man, at hun har gjort det godt.

Mette Mellerup underviser i biologi, fysik/kemi og geografi på Sølystskolen, og hun sætter kommunikation i højsædet, når hun skal have fagstof ind i hovederne på sine elever og få det til at blive der.

Indkodet i DNA

- Fokus på det sproglige er indkodet i mit DNA og dét, som gør, at alle eleverne kan følge med i min naturfagsundervisning, uanset hvilke forudsætninger de kommer med. Med naturfagene skal eleverne lære et nyt sprog, og når man underviser med fokus på netop det faktum, kan eleverne meget lettere lære naturfag, deltage i naturfag og være en del af det fantastiske univers, som naturfagene er, siger Mette Mellerup.

For sin stræben efter at få eleverne til at tro på, at de kan blive dygtige til naturfag, modtager Mette Mellerup nu Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris 2022 vest for Storebælt.

Mette Mellerup brænder for at lave undervisning og undervisningsmateriale, der åbner elevernes øjne for naturfagene.

Sammen med eleverne bygger Mette Mellerup f.eks. vandingsanlæg til fotosynteseforsøg med Micro:bits, og så har hun i samarbejde med Danmarks Evalueringsinstitut lavet en podcastserie om undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning.

Hun er meget tydeligt ambitiøs og professionel, og så er hun på forkant med den seneste viden og forskning inden for naturfag og undervisning.
Afdelingsleder Alan Christensen - om Mette Mellerup

Døren er altid åben

Hendes dør er altid åben for elever, lærere, studerende og praktikanter fra nær og fjern, og den tilgang til sit fag har også afdelingsleder Alan Christensen, der indstillede Mette Mellerup til prisen, lagt mærke til.

- Hun er meget tydeligt ambitiøs og professionel, og så er hun på forkant med den seneste viden og forskning inden for naturfag og undervisning. Hun ved, hvad der foregår, og hun vil også meget gerne dele den viden med sine kollegaer, så de sammen kan gøre undervisningen endnu bedre. At have hende i teamet er guld værd, siger Alan Christensen.

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris har til formål at anerkende og synliggøre en særlig indsats inden for naturfaglig undervisning i grundskolens udskoling og er delt i to med en prismodtager vest for Storebælt og en prismodtager øst for Storebælt. Med prisen følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. tilfalder prismodtageren som en personlig hæderspris, mens 200.000 tilfalder skolen. MTL

Læs også
<span>Pris til lærer på Silkeborg Gymnasium:</span> Philip løfter den naturvidenskabelige undervisning <span>Pris til lærer på Silkeborg Gymnasium:</span> Philip løfter den naturvidenskabelige undervisning
Læs også:
Pris til lærer på Silkeborg Gymnasium: Philip løfter den naturvidenskabelige undervisning

Indlæser debat