Midtjyske Meninger: Så er vi i gang

6. januar 2021, 12.58

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Dette er min første klumme som skribent i Midtjyske Meninger, og hvordan kommer man lige i gang? Hvilke emner fylder for mig, og hvad kunne tænkes at interessere læseren?

2020 - året vi alle vil huske, men allerhelst vil glemme. Det blev et anderledes år, som ingen af os havde drømt om, da vi for et år siden hørte om corona og den kinesiske virus, som alle eksperter mente var et »lokalt fænomen«, men som endte med at sætte et hårdt fodaftryk på vores hverdag.

Julen og nytår blev på mange måder anderledes, i vores familie er der en tradition for at holde juleaften med konens familie og vi var 9. Det er en gruppe af mennesker, vi ser ofte, så vi kunne holde os indenfor rammerne af fru Frederiksens anbefalinger. Det blev en aften som så mange andre aftner, masser af mad og gode samtaler, retrospektivt fyldte corona bekymringer en del i vores samtaler. Så blev det tid til juletræet, og i år (tak til corona) slap vi for at gå rundt om juletræet og synge salmer fra et fortrykt sanghæfte, hvor vi kun med nød og næppe kan melodien og slet ikke kan ramme det korrekte toneleje. Her er en oplagt mulighed for at ændre en tradition, men det bliver vi nok ikke enige om.

Nytårsaften, nye planer, da vi ikke kunne følge de gældende retningslinjer, men heldigvis var en plan B klar i skuffen, og vi kunne besøge den tidligere gruppe fra juleaften. God mad fra en restaurant udefra, og heldigvis et af de mere realistiske jyske »kogerier«, som ikke tager flere bestillinger ind, end hvad der kan leveres.

Det kan læses i forskellige medier, at dette nytår har været mere fredelig end normalt, ikke så mange er kommet til skade og ikke så mange udkald til ordensmagten og beredskabet. I lokalsamfundet er der igen i år blevet udrullet toiletpapir i kilometerlange baner, div. juletræer er røget til tops og et par enkelte postkasser har måtte lade livet, alt i alt stille og roligt, måske corona også her kan starte en ny tradition, for en mere rolig nytårsaften. Jeg vil dog tillade mig at tvivle.

Hvad gør vi på arbejdspladsen? Fru Frederiksen er på det punkt meget klar i sin kommunikation, det private skal fortsat producere, og hvis muligt skal de private arbejde hjemmefra, og alt i det offentlige skal foregå fra hjemmet.

Handling og ord går ikke hånd i hånd er hvad jeg oplever, virksomhedslederne ønsker i bund og grund, at deres ansatte møder op, og tager chancen

Ole Aggerholm

Det betyder i praksis, at en meget stor del af de privatansatte møder som normalt på arbejdet, selv om deres funktion kan udføres fra hjemmet. Vi så i foråret en stor kreativitet fra de private virksomheder, om at få det til at fungere hjemmefra. Flere erhvervsleder udtalte, at det med at arbejde hjemmefra var kommet for at blive, og de helt visionære udtalte, at nu vil de lukke deres domiciler og de ansatte kunne passe deres arbejde fra Starbucks.

Læs også
Ole Aggerholm er klar til at bidrage med klummer til avisen
+Abonnement

Handling og ord går ikke hånd i hånd er hvad jeg oplever, virksomhedslederne ønsker i bund og grund, at deres ansatte møder op, og tager chancen. Men måske, i den første uge her i det nye år, skulle man lade sine ansatte blive hjemme, man ved jo ikke, hvad de kan have samlet op af baciller hen over juleferien.

Så kom vi i gang, første klumme og vi er i gang med 2021.