Gule jakker i Galtens natteliv

Galten/Skovby har fået en filial af Natteravnene i Hørning

2. juli 2020, 11.31

Her en del af Galten-Skovbys nye hold natteravne. Ni af de i alt 20 voksne har været på natteravnenes grundkursus og har fået øvelse i, hvordan forskellige situationer i nattelivet kan håndteres. De ni bliver på skift holdledere på de små grupper af tre, som tager på ture ud i det lokale natteliv.

GALTEN/SKOVBY De rigtige »natteravne« har indtaget Galten-området.

Fremover vil små grupper af voksne i gule jakker med ravne-logo tage på aftenture i byen i weekender og gøre deres til, at Galten-Skovby har et trygt natteliv.

Den lokale gruppe tæller 20 voksne, hvoraf hovedparten er forældre, fortæller Irvin Beckovic, der er initiativtager sammen med Lars Strøm Valsted.

Irvin var også med i det tidligere initiativ, der opstod i sommeren 2018, hvor der jævnligt var problemer med uro og enkelte voldsepisoder ved Skaterparken på Bytoften i Galten. Dette initiativ, der kaldte sig »Forældre Netværket«, døde dog ud efter nogen tid.

Underafdeling

Nu har Galten-Skovby så fået sine egne natteravne - men som en underafdeling af Natteravnene i Hørning.

- Vi var til et informationsmøde i Hørning og her tilbød formanden for Natteravnene der, Torben Wallner, at blive en del af Natteravnene i Hørning. På den facon skulle vi ikke selv igennem alt det med at oprette en forening med generalforsamling og bestyrelse, fortæller Irvin Beckovic.

Natteravnene har til formål at skabe et trygt natteliv for de unge, men også for byens borgere i øvrigt. De er synlige og observerende, men blander sig aldrig fysisk.

Ni af gruppens medlemmer har været på »Natteravnenes grundkursus«, og de er på skift holdledere på de aftenture, som natteravnene tager, altid tre og tre.

Foreløbig har de ikke stødt på større problemer i det lokale natteliv. Men sommeren er jo ung endnu. sinn