Tanker om Oustruplund

30. marts 2021, 11.15

Foto: Martin Ballund

BOTILBUD Jeg var i forbindelse med budrunde to på besigtigelse på Oustruplund, da vi var to par, der overvejede at afgive et bud på stedet.

Vi blev blæst omkuld af stedets historie og storhed. Bygningerne var fantastiske, men bar præg af en del års manglende vedligeholdelse. Der var omkring 10 sider i tilstandsrapporten med K3’er og UN’er og tilsvarende med K2’er og K1’er. Stedet har desuden en driftsudgift på omkring 1 million om året, de såkaldte tomgangsomkostninger. Vi valgte ikke at afgive et bud, da det ville koste for meget, hvis vi skulle starte en ny institution op på stedet.

Nu er budrunde to annulleret, og vi starter forfra med en runde 3?

Det forstår jeg ikke, men har fået at vide, at det skyldes, at man desværre ikke i udbudsmaterialet har forlangt, at en ny køber skulle fortælle, hvad de vil bruge stedet til.

Personligt vil jeg da gerne se på en helt anden mulighed, nemlig at det kommende botilbud med 24 handicapboliger bliver lagt på Oustruplund

Lars Hansen

Da vi var på besigtigelse, fik vi ellers at vide, at den slags blev styret af lokalplanen, og hvis man ville noget andet end »offentligt formål«, måtte man selv søge om det.

Nu kan jeg læse, at et par af mine byrådskandidat-kollegaer, vil bruge stedet til noget andet og dermed ikke sælge stedet alligevel.

Fakta er, at det var et enigt byråd, der i september 2020 valgte at sætte udbudsrunde to i gang, og fakta er, at der er en lejekontrakt med Oasehøjskolen gældende til 2025.

Personligt vil jeg da gerne se på en helt anden mulighed, nemlig at det kommende botilbud med 24 handicapboliger bliver lagt på Oustruplund.

Her har vi alle muligheder for at skabe de perfekte rammer, for både brugere og personale, og vi skal ikke bygge nyt, som i dag desværre er blevet alt for dyrt.

Det kræver selvfølgelig, at vi finder et andet sted til de nuværende lejere, men det tror jeg godt, vi kan - bare min tanke!

Indlæser debat...