Bilister, så hold dog til højre!

De fleste bilister holder sig i venstre vognbane, når de skal gennem Silkeborg. Men det er smart at holde til højre, hvis du vil hurtigere frem

9. maj 2019, 07.50

Der er ofte kø på Christian 8.s vej er svær for bilisterne. De holder i venstre bane, fordi vejen længere oppe bliver énsporet efter en sammenfletning. Det ville være smartere, hvis bilisterne brugte begge baner og flettede sammen som en lynlås, end hvis alle holder i venstre bane. Foto: Mathias Mark Iversen

Silkeborg Klokken er 16.45. Det er myldretid. Silkeborgenserne er på vej hjem fra arbejde. Det kan mærkes på byens trængte veje, hvor trafikken snegler sig af sted.

Men trafikken kunne glide noget bedre, hvis blot bilisterne husker at holde til højre. Flere steder i de venstre spor holder bilerne på rad og række, mens det højre spor er ubenyttet.

- Der er åbent hus herovre i højre side, siger Kasper Egstrøm, mens han kører forbi fem biler, der holder i venstre spor på Christian 8.s vej.

Han er kørelærer hos Egstrøms Køreskole og kender alt til at færdes som bilist i Silkeborg.

Når han har elever med i køreskolens bil, lærer han sine elever, at de skal holde til højre.

- Se den bilist! Han har fået kørekort hos os. Han kører i højre side. Er det ikke flot, siger Kasper Egstrøm og peger på en bil, der kører forbi i modsatte retning.

En vanesag i Silkeborg...