Vigtigt valg om velfærd

Udgivet:10. november 2021, 13.01

Læsetid:2 minutter

Af Anders KÜhnau (S) Regionsrådsformand

SUNDHEDSVÆSENET 16. november er der valg til regionsrådet. Det er et vigtigt valg. Et valg om velfærd. Regionen varetager mange opgaver. Den vigtigste og største af dem er at udvikle og drive vores sundhedsvæsen, som af mange bliver kaldt for kronjuvelen i vores velfærdssamfund.

Jeg er klar til fire år mere som jeres regionsrådsformand. Her vil jeg bl.a. arbejde for:

- flere sundhedstilbud tæt på borgerne. Det skal ske i samarbejde med både kommunerne, de praktiserende læger og speciallæger uden at gå på kompromis med kvaliteten.

- at psykiatrien og det specialiserede socialområde får et løft. Det skal ske i samarbejde med kommunerne, så vores indsats i regionen ikke står alene.

- at løse situationen med mangel på arbejdskraft i sundhedsvæsenet. Det skal ske med en bred inddragelse af både politikere og de sundhedsprofessionelle.

Gennem mine 16 år i regionsrådet, heraf de sidste fire som regionsrådsformand, har jeg haft et stort fokus på sundhedsområdet, herunder psykiatrien, og jeg har arbejdet for en bæredygtig omstilling i regionen. Men vi kan gøre det endnu bedre, hvis vi samler alle gode kræfter, der vil arbejde for, at Region Midtjylland skal være den bedste region at leve i. Det vil jeg fortsat gerne stå i spidsen for.

Jeg er stolt af vores region, som har landets bedste hospitaler, en fornuftig lægedækning, og vi har aldrig haft ansat så meget personale på vores hospitaler som nu. Endvidere er der kommet styr på økonomien, og vi er derfor inde i en historisk lang periode uden besparelser i regionen. Vi tilfører årligt et trecifret millionbeløb i vækst til vores hospitaler m.v. Herunder et historisk stort løft til psykiatrien i perioden. Endelig har vi en vedvarende høj patienttilfredshed, og vi er kommet godt igennem coronakrisen som sundhedsvæsen.

Vi har derfor samlet set et godt sundhedsvæsen i Region Midtjylland, også i sammenligning med de øvrige regioner.

De problemer vi har med personalemangel, er landsdækkende og gælder i øvrigt også for de vestlige lande, vi normalt sammenligner os med. Det ændrer ikke på, at det er problematisk med den personalemangel, vi ser lige nu, og derfor vil det have min største prioritet at løse den udfordring i den kommende periode.