Planer for skovene - jeg blev så ked af det

Udgivet:14. april 2021, 11.52

Læsetid:2 minutter

Bent Frits Nielsen

2 år siden

SKOVDRIFT Da jeg lukkede op for min bilradio, kom jeg til at høre en debat mellem en person fra Naturstyrelsen og en journalist. Denne skovmand fortalte om fremtidig skovdrift.

Jeg har arbejdet i skov og færdes i skoven i mange år. Frydet mig over de smukke velplejede danske skove, der er sprøjtefrit og i driften gødningsfri. Når man så hører sådan en samtale med de to mennesker, bliver man ked af det, meget ked af det.

Vi kan ikke undvære tømmer og brædder. Der bruges vel så meget træ som aldrig før. Det skal vi så købe i lande som f.eks Chile og Brasilien og transportere det den lange vej, til Danmark. Er det miljøvenligt?
Bent Frits Nielsen

Man skal fremover udfase grantræer, rødgran, douglas, nobelis og hvad vi ellers har i dag, og hvor vi får vores brædder og tømmer fra. Nej fremover skal vi dyrke de gamle danske træsorter som bøg og eg. De skal ikke plantes, nej de skal forny sig selv tilfældig.

I dag har vi en skov, der gi’r os en pæn indtægt, men fremover skal vi have urørt skov, naturskov, der vil koste os mange, mange penge og manglende indtægter.

Vi kan ikke undvære tømmer og brædder. Der bruges vel så meget træ som aldrig før. Det skal vi så købe i lande som f.eks Chile og Brasilien og transportere det den lange vej, til Danmark. Er det miljøvenligt?

Ikke et ondt ord, om de skønne bøge og ege som præger de danske skove, men vi kan ikke undvære granerne. Denne naturskov, urørt skov, ser forfærdelig ud og vil med tiden blive farlig at færdes i. Det er på eget ansvar, hvis et udgået træ vælter, eller en gren falder ned over os. Det sagde han. Hvordan kan man få så tåbelige ideer?

Bag det hele står vores politikere, som vi selv har valgt. Det er vi altså ikke gode nok til. Skal vi ikke se at skifte dem ud, ved næste valg, nogen af dem i hvert fald, og så finde nogle, der har livserfaring, er nede på jorden og har forstand på det, de lovgiver om.

Gør vi ikke det, går det galt fremover.

Man er også godt i gang med, at amputere dansk landbrug. Et af vore store erhverv med en kæmpe eksport. Er man i færd med, at lave Danmark om, fra et rigt land til et fattigt land? Det kan da vel ikke være Danmarks Naturfredningsforening (som jeg er medlem af), der står bag alt det her, det håber jeg ikke.

Jeg slukkede min bilradio, men var stadig ked af det.