Alsidigt job som serviceassistenter

Udgivet:19. oktober 2021, 12.17

Læsetid:1 minut

Af Birgit Marie Christensen Søften. Regionsrådsmedlem og -kandidat til regionsrådsvalget for Socialdemokratiet

SYGEHUSENE Jeg er så glad for den beslutning, der blev taget på det seneste regionsrådsmøde, hvor det blev besluttet at hjemtage serviceassistentopgaven på Aarhus Universitetshospital, når kontrakten med det private firma udløber i september 2023.

Den nyeste del af sygehuset har allerede nu deres egne uddannede serviceassistenter, men i den gamle del af sygehuset, er opgaven udliciteret til et privat firma, som varetager rengørings- og serviceopgaverne.

Fra 2023 vil hele sygehuset benytte uddannede serviceassistenter eller servicemedarbejdere, der er på vej til at blive uddannet.

Serviceassistentens arbejde er meget mere alsidigt og afvekslende end rengøringsassistentens, derved nedbringer man risikoen for nedslidning pga. ensidigt gentaget arbejde, hvor især skulderregionen og ryggen belastes.

Dette vil give bedre arbejdsforhold for hele personalet, der vil være bedre mulighed for, at man kan hjælpe hinanden i forskellige situationer, fleksibiliteten øges og det giver grundlag for, at alle medarbejdere i et afsnit kan føle sig som en del af et team.

Vi er sikre på, at vi ikke pludselig fra den ene dag til den anden står med en basisopgave på hospitalet, der ikke kan løses, fordi et privat firma går konkurs.

Hospitalets basisopgaver varetages bedst af egne ansatte.