Lærer fra Silkeborg udpeget til pris: Hun har skrevet et af landets tre bedste bachelorprojekter

Bevægelse hører ikke kun til i idræt, men kan oplagt også foregå i faget billedkunst. Det viser Sanne Hjortshøj i sit professionsbachelor-projekt, som hun modtager en pris for

Udgivet:11. november 2022, 10.27

Læsetid:2 minutter

Mange lærere bruger meget tid på at få »ro i klassen« og fylde mest mulig viden på eleverne, mener Sanne Hjortshøj. Derfor ville hun med sit bachelorprojekt undersøge, hvordan man i stedet kan imødekomme elevernes trang til at være aktive og bruge deres bevægelsesimpulser til at skabe meningsfyldt læring.

Michael Tversted Lundsgaard
Navneredaktør

7 måneder siden

PRISUDDELING: Sanne Hjortshøj sluttede sin læreruddannelse på VIA University College i Silkeborg med at skrive bachelorprojekt om, hvordan man kan understøtte elevernes alsidige udvikling gennem en bevægelsesorienteret tilgang til faget billedkunst.

Det foregik i samarbejde med Museum Jorn, og projektet er så godt, at hun fredag den 25. november modtager en pris for det, når Lærerprofession.dk holder prisfest i København.

I sit bachelorprojekt har læreren fra Silkeborg sammen med en 1. klasse lavet »eksperimenterende bevægelsesarbejde« på Museum Jorn for at få eleverne til at gå »aktivt i dialog med kunsten«.

Mit afsæt har været, at jeg vil gøre skolen mere børnevenlig og fremme børnenes alsidige udvikling gennem bevægelse. Eleverne skal ikke bare sidde stille og kigge på kunsten og høre om den. De skal opleve den med kroppen.
Sanne Hjortshøj

En børnevenlig skole

- Mit afsæt har været, at jeg vil gøre skolen mere børnevenlig og fremme børnenes alsidige udvikling gennem bevægelse. Eleverne skal ikke bare sidde stille og kigge på kunsten og høre om den. De skal opleve den med kroppen, siger Sanne Hjortshøj.

Eleverne har blandt andet oplevet kunsten med kroppen, da de efter at have kigget på udstillingen stillede sig i en rundkreds sammen med Sanne Hjortshøj. Hun førte an ved at give bud på, hvordan hun med sin egen krop kunne lave billedskabende fortællinger. Efterhånden bød eleverne også selv ind og tog mere og mere initiativ, indtil de var i konstant bevægelse.

- Arbejdet med form, komposition og dynamik er grundlæggende træk, som er fælles for billedskabende arbejde. Det bliver nemmere at indoptage og forstå gennem kroppen. Vi opdagede, at eleverne fik en dybere og mere nuanceret billedlæsning, hvor bevægelsesarbejdet hjalp dem med at skabe mening i værket, siger Sanne Hjortshøj, der også fremhæver, at eleverne kunne arbejde simultant uden at forstyrre hinanden, når de var i gang med det kreative bevægelsesarbejde.

Om Sanne Hjortshøj og hendes bachelor-projekt bliver nummer et, to eller tre, bliver altså afsløret ved prisfesten i København. Bliver hun nummer et, modtager hun 10.000 kroner. Får hun en af de to andre placeringer er præmien 8.000 kr.