Hvorfor er Mølleskolen så arrogante?

Udgivet:27. september 2022, 10.54

Læsetid:2 minutter

Af Daniel Aage Holm. Folketingskandidat i Skanderborg-kredsen og formand for Dansk Folkeparti Skanderborg Låsby

HALALKØD Jeg blev for nylig gjort opmærksom på en yderst uheldig sag fra Mølleskolen Ry. En mor til et barn havde taget kontakt til skolen omkring en orientering om, at man på en forstående lejrskole havde valgt at man kun vil servere halalkød på turen. Dette for at tilgodese de muslimske elever. Jeg har ikke som sådan noget problem med, at man servere halalkød til muslimske børn, men når det bliver påduttet alle andre, så står jeg altså af.

Hvorfor skal sådanne særhensyn gå ud over hele klassen? Jeg tænker ikke, at man havde gjort det samme, hvis en elev var veganer eller bare kræsen? Der var dog taget hensyn til forskellige allergener og intolerancer, men det må også være forventeligt.

Der er blevet stillet spørgsmål til skolen, som har valgt at være særdeles arrogante i deres svar, hvilket kan vække undren hos mig. Mølleskolen i Ry er jo ikke ligefrem kendt for de gode sager, og havde man nu bare skrevet, at det selvfølgelig er beklageligt, og at man fremadrettet vil se på, om det er den rigtige løsning, havde de også sluppet for, at jeg som politiker blander mig. Halal forbindes af de fleste blot med en slagtemetode - en yderst brutal og uetisk slagtemetode. Men det største problem er i virkeligheden, at det dækker over en stor milliardforretning, hvor ingen rigtig ved, hvor meget man betaler i halal-afgifter, og hvor pengene efterfølgende bliver genereret hen. Men jeg og denne mor og hendes børn ønsker ikke at støtte op om Halal og Muslim World League, Islamisk Kulturcenter og andre steder, hvor pengene fra halal-certificerede varer bliver generet hen. Som forbruger skal jeg også have mulighed for at sige fra på lige vilkår med veganeren og muslimen, der ikke spiser gris.

I virkeligheden burde man gå langt mere op i dyrevelfærd, og lave en undersøgelse om hvilke organisationer, man støtter, når man køber halal - i stedet for at please muslimske familier, der nægter at spise, hvad der bliver serveret. Hvad skal vi sige til det kristne mindretal i den muslimske verden? - der lider under brutale styrer og undertrykkelse, som formentligt er betalt og understøttet netop af de organisationer, der tjener milliarder på at sælge halalkød til uvidende mennesker. Jeg forventer at mølleskolen og deres leder tager kritikken til sig - og det ville klæde dem at komme med et ordentligt og sofistikeret svar.

Indlæser debat