Testcenter i Hammel holder flyttedag

1. december 2021, 10.42

Fra næste uge flyttes PCR-testen i Hammel fra Inside til TemaCentret.

HAMMEL Fra næste uge, helt nøjagtigt den 6. december, er det slut med at tage til InSide i Hammel for at få en PCR-test. Testcentret flytter nemlig til TemaCentret, oplyser kommunaldirektør Jan Kallestrup.

- Vi har måttet sande, at der ganske enkelt var for lidt plads i InSide i forhold til det antal tests, der skal laves.

- Derfor gik vi for nogle uger siden på jagt efter et brugbart alternativ, og nu har vi lejet os ind i en ledig butik i Temacentret, der har den fordel, at der både er gode adgangsveje til og fra samt ikke mindst gode parkeringsmuligheder, fortæller Jan Kallestrup.

Den ekstra plads i det nye testcenter betyder, at det bliver muligt at have helt op til fire teststationer i gang på samme tid. Dermed kan kapaciteten fordobles - i forhold til det nuværende testcenter i InSide.

Og der kan blive god brug for den ekstra testkapacitet. Favrskov Kommune nærmer sig nemlig et såkaldt incidenstal på 400.

Jan Kallestrup kan desuden fortælle, at der er flest smittede i Favrskov Kommune, i hvert fald lige nu, i aldersgruppen 30-50 år.

- Generelt er fordelingen af smittede delt ret meget ud i Favrskov Kommune, både når det gælder alder og når det gælder geografi, siger han.

PCR-testcentret i Hammel er det eneste i Favrskov Kommune. Det er også muligt at få en kviktest i Hinnerup.

Læs også
En stille tid for hegnsynet: Naboskabet klarede coronanedlukningen
Abonnement

Indlæser debat